Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους πιστών, γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα, την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Z3vw95CNim8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

{gallery}ypapadh_kalamata{/gallery}

Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής τελέστηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία. Στις 11 ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβίασε το πρωτόκολλο και στη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, στην οδό Καίσαρη, βγήκε στην άκρη και χαιρέτισε τους παλιούς γνωστούς του και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη γιορτή της πόλης.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και άλλοι δήμαρχοι από τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Γεωργία (ο ίδιος απουσίαζε λόγω ασθένειας), εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζί με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο μετείχαν οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Αρτης Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Κεφαλληνίας Δημήτριος και Τρίκκης Χρυσόστομος.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε:

“Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την Πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον Λαό μας, την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια και ολόκληρη την Ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε”.

Δηλώσεις έκαναν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την πίστη ότι “δε θα αργήσει η αξιολόγηση και δε θα ευημερούν μόνο οι αριθμοί και η κατάσταση θα βελτιωθεί και για τον κόσμο”.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι “η Ενωση Κεντρώων θα είναι εμπόδιο στις εγωιστικές πορείες Τσίπρα και Μητσοτάκη”.

eleftheriaonline.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο