Καλαμάτα: Ζητούν να αποκαλυφθεί και πάλι το ρέμα του «Ξερίλα» για να μην… πνίγονται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημοτική Αρχή, μετά τις φονικές πλημμύρες στις αρχές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε σειρά από παρεμβάσεις σε ρέματα του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια καταστροφικά φαινόμενα.

 

Από τις περιοχές που είχαν πληγεί ιδιαίτερα ήταν η Θουρία. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το γεγονός και, όπως φαίνεται, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το άγχος των κατοίκων, βλέποντας ότι σε παρόμοιο φαινόμενο θα συμβούν και πάλι τα ίδια, μια και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον “Ξερίλα”. 
Μάλιστα, δημιούργησαν και μια Επιτροπή Αγώνα, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το εξής υπόμνημα:

«Στις 7/7/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4 π.μ., λόγω της μεγάλης νεροποντής στο Δήμο Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή, πλημμύρισε το χωριό Θουρία από τα νερά του Ξερίλα που διέρχεται από το κέντρο του χωριού και από το ρέμα που διέρχεται κατά μήκος του δρόμου των Αγίων Θεοδώρων.

Εμείς οι κάτοικοι της Θουρίας που τα σπίτια μας είναι στο δρόμο των Αγίων Θεοδώρων και στις παρόδους αυτού, επειδή κάθε φορά αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της πλημμύρας, χάνοντας κάθε φορά τα υπάρχοντά μας, σας ενημερώνουμε για τις παρεμβάσεις (κακοτεχνίες) που έχουν γίνει από τις προηγούμενες αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θουρίας.

Το φαινόμενο της πλημμύρας στο δρόμο των Αγίων Θεοδώρων είναι σύνηθες, καταστρέφοντας κάθε φορά τις οικοσκευές των κατοίκων, παρασύροντας αυτοκίνητα, πνίγοντας ζώα και το χειρότερο: Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη στην πρόσφατη πλημμύρα, που είχαμε έναν πνιγμό και τρία ακόμα άτομα να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που σώθηκαν με τη βοήθεια των γειτόνων.

Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που κινδυνεύουμε κάθε φορά και είμαστε άμεσα θιγόμενοι, σας ενημερώνουμε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Τα έτη 1961-1962 έστρωσαν την κοίτη του ρέματος με ογκόλιθους διαμετρήματος μέχρι και 40 cm και πάνω απ’ αυτούς έστρωσαν τσιμέντο, με αποτέλεσμα να ελαττωθεί το ύψος του ρέματος. Τη δεκαετία του 1970-80 έγινε το σκέπασμα του ρέματος, μετατρέποντάς το σε δρόμο. Από τότε που έγινε το σκέπασμα το φαινόμενο της πλημμύρας έγινε πλέον σύνηθες.

Κάτοικοι της περιοχής που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτό το δρόμο δηλώνουν ότι ποτέ δεν είχε γίνει πλημμύρα από τα νερά του ρέματος, όταν αυτό ήταν ανοιχτό.

Για όλους αυτούς τους βάσιμους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω απαιτούμε εδώ και τώρα να ξεσκεπαστεί το ρέμα και να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση, για να σταματήσουμε εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε κάθε φορά με τον εφιάλτη της πλημμύρας. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση να είστε σίγουροι ότι δε λύνει το πρόβλημα.

Σας ενημερώνουμε ότι από την ημέρα που έγινε η πλημμύρα μέχρι σήμερα το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων είναι φραγμένο από τα φερτά μπάζα, τα οποία έγιναν ορατά μετά την παρέμβαση της αποκάλυψης της κοίτης αυτού και έπειτα από μια βροχόπτωση θα πλημμυρίσουμε πάλι. Σε περίπτωση που δε λάβετε υπόψη το παρόν υπόμνημά μας, θα στραφούμε, με κάθε ένδικο μέσο, κατά παντός υπευθύνου για καταλογισμό ευθυνών».
www.tharrosnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο