Ειδήσεις Καλαμάτα

Δήμος Καλαμάτας

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», στις 19 Ιουνίου 2018, αναφέρονται τα ακόλουθα, που αφορούν – μεταξύ άλλων- στην παροχή γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας καταρχήν στην Καλαμάτα και σε άλλες δύο περιοχές πανελλαδικά:
Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας ως του σημαντικότερου βυζαντινού μνημείου της πόλης ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Η βραδιά της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018 θα έχει οπωσδήποτε δροσιά, καθώς προβλέπεται ...νυχτερινό μπάνιο, στο πλαίσιο της 3ης Γαλάζιας Νύχτα Καλαμάτας!
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, μέλη της ομάδας μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά στο Διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, συνοδευόμενα από τον επικεφαλής του…
Σε 20 ημέρες η ανάδοχος εταιρία παραδίδει στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Καλαμάτας δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκαν την οικογένεια, της οποίας το σπίτι – στην οδό Μιχάλου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου – κατεστράφη από πυρκαϊά.
Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 07.00, στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο “Marella Celebration”, νηολογίου Μάλτας. Στο πλοίο επιβαίνουν 1.231 επιβάτες, οι πλείστοι των οποίων Βρετανοί και έχει πλήρωμα 506 ατόμων.
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες για σημαντική αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «Τέντα». Το νέο κάλυμμα έχει πλήρως αναρτηθεί και αυτήν την περίοδο εκτελούνται εσωτερικές εργασίες. Εκτιμάται ότι αυτές θα ολοκληρωθούν περί τις 20 Ιουνίου 2018.
Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΑΝΕΛ υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού του οικονομικού φορέα.
Σελίδα 1 από 146

logofootermedia