Ειδήσεις Καλαμάτα

Δήμος Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μετέβη την, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου καταρχήν συναντήθηκε με το Χρήστο Λαμπρίδη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Βελτιώνω την καθημερινότητα στην πόλη μου: κινούμαι με ασφάλεια, προσέχω το περιβάλλον!».
Ένα video για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την ομώνυμη Παγκόσμια Ημέρα, ετοίμασε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας. Προηγήθηκε συζήτηση για τα Δικαιώματα που έχουν τα παιδιά και δημιουργία ενός κολάζ. (Η κινηματογράφηση των παιδιών…
Τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Καλαμάτα 2020: Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη» και προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης 9.165.000 €, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με Απόφασή του (ΑΔΑ: ΩΑ577Λ1-4ΙΛ της 17ης Νοεμβρίου 2017).
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε διανομή πορτοκαλιών, ποικιλίας ναβαλίνεν, ποσότητας περίπου 78 τόνων, τα οποία προέρχονταν από τους Συνεταιρισμούς Αμυκλών Λακωνίας και Αργολική Γη. 
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί διανομή πορτοκαλιών, ποικιλίας ναβαλίνεν, ποσότητας περίπου 70 τόνων, τα οποία προέρχονται από τους Συνεταιρισμούς Αμυκλών Λακωνίας και Αργολική Γη. Η δαπάνη καλύπτεται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την κάλυψη νέων αναγκών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των μαθητών, προσελήφθησαν 6 επιπλέον εκπαιδευτικοί, με την ίδια διαδικασία αξιολόγησης (ειδικότητες: Δασκάλων, Περιβάλλοντος, Θεατρολογίας κ.ά.).
Εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Φυτωρίου, επί της οδού Αρτέμιδος και πλησίον της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντος.
Ολοκληρώνεται η κατασκευή ή η διεύρυνση του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Αρτέμιδος από το ύψος του ιστορικού Δημαρχείου μέχρι τη γέφυρα της 23ης Μαρτίου.
Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. 
Σελίδα 1 από 122

logo