Ειδήσεις Καλαμάτα

Δήμος Καλαμάτας

Απονομή υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές για το έτος 2017-2018 εκ μέρους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα.
Άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία πλατείας στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών, η οποία θα ονομασθεί Πλατεία του Έπους του 1940. Ανάδοχος είναι ο Νικόλαος Σορόλης του Ηλία, που προέκυψε από ηλεκτρονική κλήρωση, για την πραγματοποίηση έργου προϋπολογισμού 24.800 ευρώ…
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου και η εις ουρανόν μετάστασή Της σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαμάτας, σε Μοναστήρια και Εκκλησιές, με αθρόα συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι κατέκλυσαν την περιοχή.
Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, διοργανώνονται ιπποδρομίες (3 προκριματικοί και 1 τελικός) στο Πλατύ, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Παρελήφθησαν σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Η δωρεά αυτή είχε ανακοινωθεί από την Διοίκηση το προηγούμενο διάστημα και σήμερα βάση χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται.
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας» χωρητικότητας περίπου 2.000 θέσεων. Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ' αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς…
Η παραγωγή του καλοκαιριού μεστώνει στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους Καλαμάτας, ένα πετυχημένο πείραμα αστικής γεωργίας που ξεκίνησε το 2013 και αναπτύχθηκε σε εφαρμογή σχετικής πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής.
Τα μέλη συνδέσμου φροντίδας των οποίων ο Σύλλογος φέρει το όνομα "Ολοκληρωμένη Ένωση Φίλων" και εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας, υποδέχθηκε και φιλοξένησε, το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, ο Δήμος Καλαμάτας.
To Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 20η/2018 συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2018 και έλαβε αποφάσεις για πολλά θέματα. Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Ταμείου…
Τo Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 20η/2018 συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2018 και έλαβε αποφάσεις επί πλήθους θεμάτων, μία εκ των κυριοτέρων είναι η εξής:
Σελίδα 1 από 154

logofootermedia