Ειδήσεις Καλαμάτα

Δήμος Καλαμάτας

Θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος.
Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την ημέρα που ορίστηκε από την UNESCO και το ICOMOS, αποβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάδειξη και προστασία μνημείων και ιστορικών τοποθεσιών, παρουσιάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη το έργο «οι Φωνές…
Το Δημαρχείο επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου.
Εντός της εβδομάδος και μετά την αδειοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του πάρκου του «Πανελληνίου», το οποίο θα αναπτυχθεί νότια του γνωστού καταστήματος.
Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια - Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας, που στόχο έχει την καταγραφή των κτηρίων της πόλης μας και την διασύνδεσή τους με την κοινωνική, γραπτή και προφορική, ιστορία με στόχο την ανάδειξη, μελέτη και…
Πολύς κόσμος βρέθηκε στην Καλαμάτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, είτε από την Αθήνα και άλλες πόλεις για τη γιορτινή περίοδο, είτε από κοντινές περιοχές για μια βόλτα.
Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση με τον Σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα μέσα από το φακό του pna.gr
9 μπουλούκια χόρεψαν με το μπαρούτι και τη φωτιά. Εκατοντάδες επισκέπτες και Καλαματιανοί χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες και απόλαυσαν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.
Το εντυπωσιακό έθιμο του σαϊτοπόλεμου αναβίωσε και φέτος στη Μεσσηνία, με μεγάλη συμμετοχή
Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Καλαμάτας τελέσθηκε σήμερα το πρωί ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων όλων των…
Σελίδα 1 από 141

logofootermedia