Στην Καλαμάτα διοργανώνεται το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς, που διοργανώνεται στην Καλαμάτα από 16 έως και 18 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ELITE (Ναβαρίνου 2). 

Η Τριφυλία είναι ένας απέραντος ελαιώνας, καλλιεργημένος με αγάπη και φροντίδα…..5.000.000 ελαιόδενδρα, μέση παραγωγή 26.000 τόνοι ελαιόλαδο ετησίως, 74 σύγχρονα ελαιοτριβεία και 26 τυποποιητήρια υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας χαρίζουν 100% φυσικό χυμό εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας.
Στόχος μας η ανάδειξη της διατροφικής αξίας ελαιολάδου σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Η διατροφική του αξία καθώς η ιστορική και πολιτιστική του πορεία μπορούν να αποτελέσουν μοναδικά και διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το προϊόν και τον τόπο μας.

Ο Δήμος Τριφυλίας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το περίπτερο του και να στηρίξετε τη συμμετοχή του στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. ο ΜΕΣΚ θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο του ραβδίσματος της ελιάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θα κεράσει “λαδομαγειρέματα” τους παρευρισκομένους.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης
Παρασκευή 16/3 : 17.00 – 21.00
Σάββατο 17/3 : 10.00 – 21.00
Κυριακή 18/3 : 10.00 – 18.00

Παράλληλα με την έκθεση λάβει χώρα συνέδριο, παρουσιάσεις και σεμινάρια – workshop, καθώς και διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ :
www.kalamata-olivefestival.gr .

Πρόγραμμα

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο