Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία  για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού  Καλαμάτας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/vLkKLazQfGs” frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen ]

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας  κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ,  Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος  αναφέρθηκε στο βίο και το έργο  του εορτάζοντος Άγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε εννέα νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ. Μεσσηνίας.

Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο