Επιμελητήριο Μεσσηνίας: το Σχέδιο Νόμου για την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων καταργεί την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Αποδοχή προτάσεων της Επιμελητηριακής κοινότητας στο Σχέδιο Νόμου “Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις”»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Κυβέρνηση κατέθεσε την 9η Οκτωβρίου 2017 προς συζήτηση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», το οποίο ρυθμίζει την λειτουργία των Επιμελητηρίων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, μέσα από διατάξεις που είναι σε αντίθεση των προτάσεων της Επιμελητηριακής κοινότητας, ΚΑΤΑΡΓΕΙ την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ τον ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες.

Σας ενημερώνουμε ότι καταθέσαμε έγκαιρα τις προτάσεις μας κατά τη δημόσια διαβούλευση και οι παρατηρήσεις των Επιμελητηρίων και της ΚΕΕΕ δεν έγιναν σεβαστές από την Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στην τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων στην Θεσσαλονίκη από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

Είναι γνωστό και πρέπει να το επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα Επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους Κράτους, δεν είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, αλλά αντίθετα προσφέρουν υπηρεσίες δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων.

Επίσης, είναι τραγικό να υπάρχουν διατάξεις που στην φιλοσοφία τους συγχέουν τα Επιμελητήρια με συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε όπως παρέμβετε προσωπικά για να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Επιμελητηριακής κοινότητας, με απόσυρση των επίμαχων διατάξεων, που δεν υπηρετούν την ανάπτυξη και απαξιώνουν τον Επιμελητηριακό θεσμό, εάν πραγματικά θέλουμε σύγχρονα Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ανάπτυξης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο