Μεσσηνία | Ειδήσεις από τη Μεσσηνία
Εξασφαλίσαμε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για την Καλαμάτα και προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Καλαμάτα 2020: Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ανακοινώνοντας τις τρεις πρώτες προσκλήσεις…
Δημήτρης Καφαντάρης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες, του Δήμου μας. Η προσβασιμότητα και η βελτίωση της είναι μέλημα μας.»
Η αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης που πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την χρηματοδότηση μελέτης και αποκατάστασης του Διατηρητέου Νεωτέρου Μνημείου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας (Αρχηγείο Εθνικής Αντίστασης Νότιας Μεσσηνίας 1941-44) και την λειτουργία του ως μουσειακού χώρου πολιτισμού και ιστορίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 13:41
Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρόσφατη θεομηνία, επισκέφτηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.
Ειδική έκτακτη χρηματοδότηση θα λάβει από το Υπουργείο Υποδομών ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμα του, από την περιοχή, ο κυκλώνας «Ζορμπάς», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.
Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια (2018)», προϋπολογισμού 176.948,60 €, επί του οποίου η ανάδοχος Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ προσέφερε έκπτωση 52,40%.

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα, που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2018, ανακοινώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 16:33
Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, ο οποίος μετά την πρόσφατη κακοκαιρία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ύστερα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, (υπ' αριθμ. 45/2018) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, μία εκ των οποίων αφορούσε στην εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής ¨WC¨ Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας».
Σελίδα 1 από 241

logofootermedia