Μεσσηνία | Ειδήσεις από τη Μεσσηνία
Θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος.

Με λαμπρότητα θα εορτάσει η Καλαμάτα την Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων, την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Μετά από συνεχείς καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αναφορικά με τη διακίνηση μεγάλου όγκου «προϊόντων απομίμησης» γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδος, στην Καλαμάτα, προβήκαμε σε καταγγελία προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία σήμερα το πρωί πραγματοποίησε έφοδο και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες ρούχων και υποδημάτων.

Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την ημέρα που ορίστηκε από την UNESCO και το ICOMOS, αποβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάδειξη και προστασία μνημείων και ιστορικών τοποθεσιών, παρουσιάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη το έργο «οι Φωνές…
Το Δημαρχείο επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα και στη μελέτη που υποβλήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και διέθεσε, με Απόφασή του, το ποσό των 3.000.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται για την αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου.

Εντός της εβδομάδος και μετά την αδειοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του πάρκου του «Πανελληνίου», το οποίο θα αναπτυχθεί νότια του γνωστού καταστήματος.
Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια - Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας, που στόχο έχει την καταγραφή των κτηρίων της πόλης μας και την διασύνδεσή τους με την κοινωνική, γραπτή και προφορική, ιστορία με στόχο την ανάδειξη, μελέτη και…

Με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.

Εγκαίνια στα ανακαινισμένα κτηριακά συγκροτήματα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν αύριο 15 Απριλίου 2018.

Σελίδα 1 από 204

logofootermedia