Δήμαρχος Καλαμάτας: Η ιδιωτικοποίηση αποτελεί τη μοναδική λύση για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Κατ’ επανάληψη έχω συζητήσει με την Κυβέρνηση (Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας) το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του Δήμου είναι η παρακάτω:

1. Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι’ αυτό το σκοπό.
2. Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ’ αυτή την περίπτωση, ο Δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ’ αυτό το αίτημα του Δήμου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο