Εγκαίνια στην Ι. Μονή Βελανιδιάς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια προέβη στα αποκαλυπτήρια της κτητορικής πλάκας του Μοναστηριού.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμώς και εγκαρδίως τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής και ευχαρίστησε επίσης για την συμβολή τους τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης και Διαχείρισης της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την άοκνη προσφορά του στο Μοναστήρι. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία και ευχή του, γρήγορα η Ιερά Μονή να επανδρωθεί με αδελφότητα.

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο