Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της Νέας Φιγαλείας Άγιος Νικόλαος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της πόλεως Άγιος Νικόλαος. Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες στην Εκκλησία της Παναγίας Τρανής Βρύσης.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε σήμερα Τρίτη ο πολιούχος και προστάτης της Νέας Φιγαλείας Άγιος Νικόλαος, παρουσία πλήθος κόσμου και επισήμων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα το απόγευμα με τη συμμετοχή ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας και επίσης περιλάμβανε και αρτοκλασία με περίπου 25 άρτους.

agnfygal2

Σήμερα ανήμερα του Αγίου Νικολάου, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Παναγίας Τρανής Βρύσης για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία, παρά τις κακές ανά ώρα καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας έξω από την εκκλησία της Παναγίας καθώς έβρεχε, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και με το κόσμο να ακολουθεί ενώ αρκετοί πολίτες παρέμειναν και στο ναό. Μετά την περιφορά, μοιράστηκε στους πιστούς ο άρτος αλλά και ο παραδοσιακός μπακλαβάς που παρασκεύασαν γυναίκες της Νέας Φιγαλείας για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε εορτή του Πολιούχου.

agnfygal3

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας κ.Νικος Φάμελος,
Πρώην Δήμαρχοι κ.Πιπιλής & κ.Χρονόπουλος,
Ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης του δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας κ.Αλεξανδρόπουλος συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο κ.Μπαλαδήμα και την πρόεδρο του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας Ολυμπία Κατσάμπουλα,
η Αντιδήμαρχος του δήμου κα.Γαλάνη,
πρώην και Νύν Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου,
Το τοπικό συμβούλιο της Νέας Φιγαλείας,
Εκπρόσωποι Συλλόγων – Φορέων – Σωματείων κ.α

_____________________________________________________________
Θάνος Χουλιάρας
#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο