Από Σεπτέμβριο οι περικοπές στους συνταξιούχους που εργάζονται

Παρατείνεται μέχρι 31 Αυγούστου 2018 η περικοπή έως 60% της σύνταξης εργαζόμενων συνταξιούχων (μηχανικών και γιατρών), διπλοασφαλισμένων σε Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ ή ΤΣΑΥ.

Όσοι διπλοασφαλισμένοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από 13.05.2016 μέχρι 31.12.2017 μόνο στον ένα φορέα (Δημόσιο ή ΕΤΑΑ) και συνεχίζουν να εργάζονται και να ασφαλίζονται στον δεύτερο φορέα και συνεχίζουν να εργάζονται και να είναι ασφαλισμένοι στον δεύτερο φορέα, θα υποστούν περικοπή της σύνταξής τους από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έπειτα.

Με χθεσινό έγγραφο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, η προθεσμία της 31ης Μαρτίου μετατίθεται για την 31η Αυγούστου με το ίδιο πλαίσιο. Συνεπώς η περικοπή της σύνταξης θα ξεκινήσει να μετράει από 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης σε έναν από τους πρώην φορείς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, θεωρείται ότι σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και στον δεύτερο πρώην φορέα.

Οι διπλοασφαλισμένοι θα λάβουν σύνταξη (εθνική σύνταξη, ανταποδοτική σύνταξη, προσαύξηση ή δεύτερη ανταποδοτική) για το σύνολο του χρόνου ασφάλισής τους στο πρ. ΕΤΑΑ και το Δημόσιο, ενώ αν συνεχίζουν και μετά την υποβολή της νέας αίτησης να απασχολούνται θα τους περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%. Το νέο καθεστώς ορίζει πως:

– για να λάβει σύνταξη ο ασφαλισμένος, θα πρέπει να έχει θεμελιώσει δικαίωμα σε ένα εκ των δύο Ταμείων και όχι υποχρεωτικά και στα δύο.

– για τον υπολογισμό της σύνταξης κι εφόσον θεμελιώνει χρόνο και στους δυο φορείς θα υπολογιστούν τρεις εκδοχές της σύνταξης και ο δικαιούχος θα δικαιωθεί τη μεγαλύτερη : Εθνική – Ανταποδοτική από Δημόσιο ή ΕΤΑΑ και δεύτερη ανταποδοτική από ΕΤΑΑ ή Δημόσιο, Εθνική – Ανταποδοτική από Δημόσιο και προσαύξηση από ΕΤΑΑ, Εθνική – Ανταποδοτική από ΕΤΑΑ και προσαύξηση από Δημόσιο

– όσοι έχουν υποβάλει αίτηση από 13/05/2016 έως και 31/12/2017 σε ένα Ταμείο, θα λάβουν σύνταξη υποχρεωτικά και για τα χρόνια που έχουν διανύσει στο άλλο Ταμείο.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...
Μετάβαση στο περιεχόμενο