Τελετές μνήμης για την ηρωική θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και ακολούθησε ομιλία. Τίς εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος.

 

Χθες, Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος μετέβη στο Μυστρά, όπου παρευρέθη στις τελετές μνήμης για την ηρωική θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως το 1453.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και ακολούθησε ομιλία.
Κατόπιν, στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Β. Παυλόπουλο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

palaiologos pavl

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας κ.α.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο