Η Μονεμβασία υποκλίθηκε στη χάρη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας (video – pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασε σήμερα η Μονεμβασία, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Χρυσαφίτισσα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/068iU0yON1A” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού και στη συμβολή του στην πορεία της ζωής του κάθε χριστιανού.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Βυζαντινής Καστροπολιτείας, ενώ οι πιστοί έραναν με ροδοπέταλα στο πέρασμά της την Κυρία των Αγγέλων.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μάνης για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη, τις τοπικές αρχές, καθώς και το πλήθος των πιστών οι οποίοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης, προς τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κρυπωτό, Αρχιερατικό Επίτροπο Μονεμβασίας για την άψογη οργάνωση της Πανηγύρεως.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο