Σύσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων/εκπαιδευτικό κέντρο του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη, σύσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Υπουργού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό, παρέθεσε τα προβλήματα των επιχειρήσεων (φορολογικό, ασφαλιστικό, έλλειψη ρευστότητας, οφειλές) και ανέλυσε τόσο τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του επιχειρηματία όσο και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια ανέλυσε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Λακωνίας, όπως αυτά κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο και στους αρμόδιους κατά θέμα φορείς. Στο τέλος της ομιλίας του παρέδωσε στον κ. Υπουργό έγγραφα με τα αιτήματα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για τα θέματα της ομιλίας του και για τα πυρόπληκτα δάνεια προκειμένου ο κ. Υπουργός να ενισχύσει από την πλευρά του την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Αιτήθηκε δε στον κ. Υπουργό τη διαμεσολάβησή του προκειμένου να οργανωθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη για το θέμα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε για την οργάνωση της σύσκεψης και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο για την πρόθεσή του να διαμεσολαβήσει για την επίλυση όλων των προβλημάτων, ανέλυσε την προσπάθεια του Υπουργείου του και την ολοκλήρωση του έργου για τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα και τις οπτικές ίνες.
Αναφέρθηκε στα προγράμματα Super Fast Broadband για την επιδότηση σύνδεσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων με το ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων, στο Rural Broadband για την κάλυψη και των πιο απομακρυσμένων σημείων της χώρας με νέο σύγχρονο δίκτυο, στο Ultra Fast Broadband για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, το ψηφιακό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (e-ΓΕΜΗ), την ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoice) και την παροχή δωρεάν 130.000 ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις οικονομικές τους καταστάσεις.
Ανέλυσε ιδιαίτερα το σχεδιασμό για την «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη», η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους σε ένα σημείο για επιχειρήσεις και πολίτες βασιζόμενη στη διαλειτουργικότητα των μητρώων, έργο που θα μειώσει το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων με την online άντληση δικαιολογητικών και θα προσδώσει διαφάνεια, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κ.ά.
Τόνισε ότι τα Επιμελητήρια, ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διάχυση της πληροφόρησης και εκπαίδευσης των επιχειρήσεων στο νέο ψηφιακό τοπίο που θα ολοκληρωθεί σύντομα με την ψήφιση του νέου νόμου, εντός Αυγούστου.

Στη συνέχεια μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νομού και επιχειρηματίες κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, διαβεβαίωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να καταγράψει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για όλα τα προβλήματα και να πραγματοποιήσει εισηγήσεις στην κυβέρνηση για περαιτέρω διερεύνηση και αποδοχή τους.

Συνημμένα τα έγγραφα που επιδόθηκαν στον κ. Υπουργό

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο