Συνάντηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνάντηση του Επιμελητηρίου και πολιτειακών εκπροσώπων της Λακωνίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα.

 Η συνάντηση αυτή ήταν αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών του Επιμελητηρίου να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να της εκθέσει αναλυτικά την προσφορά του ΚΕΕΜ Σπάρτης στο νομό και τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης υποβάθμισής του. Έπειτα από επικοινωνία του Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν:
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δημήτριος Βίτσας.
Από το Επιμελητήριο Λακωνίας ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης
Οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα
Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και οι λοιποί εκπρόσωποι του νομού εξέθεσαν στον Υπουργό αναλυτικά την προσφορά του ΚΕΕΜ Σπάρτης στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Λακωνίας και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Υπουργείου για το εν λόγω στρατόπεδο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου είναι η κατάργηση όλων των στρατοπέδων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και η υπαγωγή/παρουσίαση των νεοσυλλέκτων απευθείας στα τάγματα. Το στρατόπεδο του Γυθείου στη Λακωνία θα καταργηθεί και οι σχολές του (Μαγείρων & Αρτοποιών) θα μετεγκατασταθούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης το οποίο δε θα λειτουργεί πλέον ως κέντρο νεοσυλλέκτων αλλά μόνο ως κέντρο εκπαίδευσης Οδηγών, Μαγείρων και Αρτοποιών.
Οι εκπρόσωποι της Λακωνίας έθεσαν υπόψη του Υπουργού την ανάγκη για παροχή αντισταθμιστικών μέτρων προκειμένου να μην πληγεί ο νομός από την ανωτέρω τροποποίηση της λειτουργίας του στρατοπέδου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης κατέθεσε στον Υπουργό την πρόταση να εκπαιδεύονται στο ΚΕΕΜ όλοι οι αξιωματικοί των ειδικοτήτων αυτών όλων των Όπλων και Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό ότι η πρόταση θα τύχει της δέουσας προσοχής από το Υπουργείο.
Το Επιμελητήριο διαβεβαιώνει ότι θα είναι σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα για να παρέμβει αναλόγως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο