Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησαρίωνος Καλαμπάκας τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Καλαμπάκα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη και από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος, τοποτηρητής της Μητροπολεως καθώς και οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Θηβών κ. Γεώργιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελλασώνο κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Φιλίππων κ. Στέφανος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρθαγένης κ. Μελέτιος.

Παρέστησαν, επίσης, Υπουργοί, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης εκ μέρους του κλήρου της Μητροπόλεως καλωσόρισε το νέο Μητροπολίτη,

Αύριο το πρωί, ο νέος Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησαρίωνος Καλαμπάκας.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο