Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του Γυθείου - Νέες σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για την Πελοπόννησο (video)

Η τελετή των εγκαινίων του νέου λιμένα του Γυθείου, μετά τις παρεμβάσεις και τα έργα αναβάθμισης και βελτίωσης πραγματοποιήθηκε απόψε. Πρόκειται για μία πύλη ανάπτυξης για όλη τη νότια Πελοπόννησο, με την όλη τελετή να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση BEST.

Στο Γύθειο πραγματοποιήθηκε και συμβολική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου νωρίτερα.

Το νέο λιμάνι

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νυν Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, αποφάσισε το 2002 την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων μήκους έως 200 μέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.

Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 μ.

best-tv.gr

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia