Τίμησαν τη μνήμη του Πέτρου Λαμπαδάριου κατά την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εορτή του, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε μνημόσυνο στον μεγάλο συντοπίτη μας Διδάσκαλο, Πέτρο τον Λαμπαδάριο. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, την ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάδοση του Χριστιανισμού και στο μαρτυρικό τους τέλος. Επίσης μίλησε για τον Πέτρο Λαμπαδάριο τονίζοντας ότι η μνήμη του δεν θα πρέπει να τιμάται υποτονικά, αλλά είναι επιβεβλημένο να διδάσκεται πανελλαδικά το σπουδαίο του έργο στην ψαλτική και να του αποδίδονται ανάλογες τιμές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς Αιδ. Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του Πέτρου του Λαμπαδάριου, που βρίσκεται στο πάρκο του Μητροπολιτικού Ναού.

Το απόγευμα της παραμονής, τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας συμμετείχαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στην Κρανάη Γυθείου.

spart2 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

νοῦς – TEDxKlonatzidika 2024

Η δύναμη του νου στην πλαισίωση (διαμόρφωση) του κόσμου:   Ένα...

Ανοίγει σήμερα το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή...

Πανέμορφη πορεία από τον ΣΑΟΟ στην Ζάβιτσα της Παραλιακής Κυνουρίας

30 ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων είχαν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Γνωστοποιείται προς τους ευλαβείς χριστιανούς το πρόγραμμα των Ιερών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο