Αθλητικό σκάνδαλο πολλών χιλιάδων ευρώ ξεσκέπασε ο “Alpha” στη Σκάλα Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα διενεργούν οι αρχές για αθλητικές ομοσπονδίες “βιτρίνα” οι οποίες έχουν πάρει επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Alpha” που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού βρέθηκαν στη Σκάλα, καθώς χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιων ομοσπονδιών είναι εκείνη του χειμερινού αθλήματος κέρλινγκ, το οποίο μπορεί να είναι εντελώς άγνωστο στη χώρα μας, υπάρχει όμως σωματείο στην περιοχή, χωρίς να έχει παγοδρόμιο ή αθλητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν για να διαδοθεί το άθλημα στην Ελλάδα και να εκπαιδευτούν οι αθλητές του. Οι ντόπιοι δήλωσαν πως δεν έχουν ιδέα σχετικά, ωστόσο βάσει των πρακτικών αρχαιρεσιών ο τοπικός αθλητικός σύλλογος της Σκάλας είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ. Το αθλητικό σωματείο της Σκάλας φιγουράρει και ως ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας τριάθλου και στο χόκεϋ επί χόρτου.

“Κάποιοι έφτιαξαν ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων χωρίς καμία δραστηριότητα χρησιμοποιώντας σωματεία καράτε” ανέφερε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, για να συμπληρώσει ο προπονητής Κώστας Γκουβούσης πως “ομοσπονδία που έχει ολυμπιακό άθλημα παίρνει αρκετές επιχορηγήσεις από το ελληνικό κράτος και την Ολυμπιακή Επιτροπή”.

Από το 2001 μέχρι το 2014, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς εξοπλισμό και κυρίως με καρατέκα ως αθλητές κέρλινγκ, κάποιοι κατάφεραν και εισέπραξαν πολλές χιλιάδες ευρώ. Το σκάνδαλο, σύμφωνα με τον “Alpha”, έχει πολλές σοβαρές παραμέτρους, από πλαστογραφίες μέχρι απειλές.

Ο “Alpha” αποκάλυψε επίσης πως εκτός από τον σύλλογο της Σκάλας και άλλοι σύλλογοι που εμφανίζονται ως ιδρυτικά μέλη ομοσπονδιών χωρίς δραστηριότητα δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Ακόμα δύο άτομα, τα οποία έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση, δήλωσαν στην κάμερα του καναλιού πως ορισμένοι μπήκαν στη διαδικασία να παρανομήσουν φτιάχνοντας αυτές τις ομοσπονδίες “βιτρίνα” για τα λεφτά. Σύμφωνα με καταγγέλλοντα μάρτυρα, η ομοσπονδία τριάθλου εισέπραξε πάνω από 1.200.000 ευρώ.

Για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις δικαστικές έρευνες. Στις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες υπήρξε άρση της αθλητικής δραστηριότητας.

lakonialive.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο