O ετήσιος χορός του Συνδέσμου Λακώνων στην πόλη Χέμστεντ του Λονγκ Αϊλαντ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Λακώνων την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην κατάμεστη από κόσμο κοινοτική αίθουσα του Αγίου Παύλου στην πόλη Χέμστεντ του Λονγκ Αϊλαντ.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γευστικά παραδοσιακά φαγητά και διασκέδασαν με πολύ χορό και τραγούδι υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής της ορχήστρας του Κώστα Παπαχατζή. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λακώνων κ. Θεόδωρος Λάγκης ευχαρίστησε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία του χορού.

«Η υποστήριξη και η αφοσίωση σε εκδηλώσεις σαν αυτή μάς βοηθάει όχι μόνο να αναπτυχθούμε ακόμη περισσότερο σαν σύνδεσμος, αλλά ταυτόχρονα διατηρούμε ζωντανά τα ήθη και τις παραδόσεις μας για τις νέες κυρίως γενιές.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω μία πρόσκληση – παράκληση σε όλους τους Λάκωνες της Νέας Υόρκης να έρθουν να γίνουν μέλη του συνδέσμου μας. Οσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη είναι η βοήθεια και η υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει ο ένας στον άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάγκης.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Παύλου, π. Λουκάς Μελαχρινός, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη γιορτή αυτή ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπά και εκτιμά ιδιαίτερα.

«Οι Λάκωνες της κοινότητάς μας είναι άνθρωποι καλοί και οικογενειάρχες που τρέφουν μεγάλη αγάπη και υπερηφάνεια για την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Πάντα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την εκκλησία μας και οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

Ο Θεός να τους έχει πάντα καλά όπως και όλη την Ομογένεια» δήλωσε ο π. Λουκάς.

Η κυρία Γεωργία Τσεμπελή αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος του ετήσιου χορού, εξέφρασε με τη σειρά της τη χαρά που νιώθει βλέποντας τόσους πολλούς Λάκωνες να βρίσκονται και να διασκεδάζουν όλοι μαζί, ενώ όπως ανέφερε όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως σε κοινωφελή ιδρύματα στη Λακωνία.

Ο κ. Γιάννης Χελιώτης, μέλος του συνδέσμου και πρώην πρόεδρος, ανέφερε στον «Ε.Κ.» ότι ο Σύλλογος Λακώνων του Λονγκ Αϊλαντ ιδρύθηκε το 1969 και από τότε μέχρι σήμερα επιτελεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

«Ενα από τα σημαντικότερα έργα του συνδέσμου μας είναι η δημιουργία του Σαββατιανού Ελληνικού σχολείου εδώ στην κοινότητα του Αγίου Παύλου, πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά μας μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας.

Επίσης, όποτε χρειαστεί βοηθάμε την ιδιαίτερή μας πατρίδα, όπως κάναμε πριν από μερικά χρόνια με τις φωτιές που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, ενώ βοηθάμε όσο μπορούμε και την εδώ εκκλησία του Αγίου Παύλου που αποτελεί και τη βάση του συνδέσμου μας» επεσήμανε ο κ. Χελιώτης.

Η κυρία Μαρία Δήμα, γραμματέας του συνδέσμου, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για τον ετήσιο αυτό χορό όπως και όλους τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν τονίζοντας την αναγκαιότητα και τη σημασία των εκδηλώσεων αυτών που εκτός από διασκέδαση προσφέρουν και φιλανθρωπικό έργο.

Ο κ. Θεόδωρος Παυλάκος πρόεδρος του συνδέσμου «Επίδαυρος Λιμηράς» εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην πολύ όμορφη αυτή γιορτή μαζί με τόσα πολλά αγαπημένα πρόσωπα και συμπατριώτες και κάλεσε όλη την Ομογένεια στον ετήσιο χορό του συνδέσμου τους που θα διοργανωθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην ταβέρνα «Λατέρνα» στο Μπέισαϊντ.

Τέλος, ο κ. Νίκος Σαραντάκος πρόεδρος του συλλόγου «Λογκάστρα Σπάρτης» τόνισε ότι με μεγάλη χαρά συμμετέχει στον ετήσιο χορό των Λακώνων τους οποίους θεωρεί φίλους και πατριώτες.

Εθνικός Κήρυξ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο