1η Γύρα της Μάνης στέφτηκε με ανέλπιστη επιτυχία και ενθουσιασμό!

Μία πολύ μεγάλη και θεαματική έκπληξη, περίμενε τους 120 περίπου δρομείς, που συμμετείχαν στην 1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, αγώνα υπεραπόστασης 80,5 χλμ.!

Η εν λόγω έκπληξη είχε να κάνει κυρίως με τα τοπία που αντίκρισαν οι ανυποψίαστοι δρομείς, και που δεν φανταζόντουσαν τις ομορφιές που τα περιέβαλαν!
Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ λοιπόν, στέφτηκε με ανέλπιστη επιτυχία και ενθουσιασμό, από τα λεγόμενα των δρομέων που έτρεξαν, και δεν σταμάτησαν να προσφωνούν με ενθουσιασμό, τον θαυμασμό τους, για τα πανέμορφα και συνάμα άγρια τοπία που αντίκρισαν

Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της 18ης Μαρτίου, αφού έλαβε χώρα και πραγματοποιήθηκε και ένα μικρό τελετουργικό, μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Οι 120 δρομείς κάτω από έναν υπέροχο ήλιο, και με μία ανοιξιάτικη φύση που άρχισε να γεννάται πλέον, ύστερα από έναν βαρύ χειμώνα, ξεχύθηκαν προκειμένου να τρέξουν στην ακτογραμμή της Μάνης, και ανάμεσα από τους αγέρωχους και επιβλητικούς Μανιάτικους Πύργους!

1gyra manhs4

Οι εθελοντές είχαν πιάσει από νωρίς τους σταθμούς που είχαν προβλεφθεί από την διοργάνωση, και υπήρχε διαρκής και μεγάλη υποστήριξη εκ μέρους τους προς τους δρομείς! Συνάμα οι κάτοικοι στα χωριά από όπου περνούσε ο αγώνας είχαν βγει έξω προκειμένου να υποδεχτούν τους δρομείς, που είχαν να διανύσουν κάτι λίγο περισσότερο από 80 χλμ.! Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρεθούν κάποια σημεία, ειδικά όταν έπεσε η νύχτα όπου υπήρχε πολύς και δυνατός αέρας!

1gyra manhs2

Νικητές στον αγώνα αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι Βασίλης Μίχος από την γειτονική Καλαμάτα στους άνδρες και η Ζήνια Σανούδου στις γυναίκες!

Όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή στο σχετικό δελτίο τύπου: “Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κο Πέτρο Ανδρεάκο για την στήριξή του εξ’αρχής στον αγώνα μας, καθώς και για την χορηγία του σε νερά και αναψυκτικά! Επίσης τον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Τσιριγώτη για την καθολική του βοήθεια στον αγώνα μας! Σπουδαία ήταν η συνεισφορά της κας Δήμητρας Δημακόγιαννη, που κανόνισε την στελέχωση των σταθμών με εθελοντές καθώς και τον αδερφό της, κο Γιώργο Δημακόγιαννη, για την παραχώρηση του βιβλιοπωλείου του ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, ως χρήση του, για χρέη γραμματείας! Τέλος ευχαριστούμε τα SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ, για την ευγενική τους χορηγία σε πράγματα για τους σταθμούς!

1gyra manhs3

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ που συμμετείχαν στην 1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, έβαλε σπουδαία θεμέλια προκειμένου ο αγώνας να γίνει θεσμός και στις επόμενες χρονιές!

Έτσι με αίσθημα ευθύνης, σας προσκαλούμε στην 2η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2018 ημέρα Κυριακή, με προοπτική ενός δεύτερου παράλληλου μικρότερου αγώνα!”

ΩΣ ΤΟΤΕ….

…..ΝΙΚΗ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο