Λουτράκι | Κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου εντός του πάρκου Δ. Μάτση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού εντός της έκτασης του Πάρκου Δ. Μάτση στο Λουτράκι, μέσα από την ανάδειξη της περιοχής ως ένα χωρικά εκτεταμένο πεδίο τέχνης με εμφανή αναφορά σε παρεμβάσεις “Τέχνης τοπίου”, αναφέρει ο Δήμαρχος Λουτρακίου, με σχετική ανακοίνωσή του.

Κεντρικό σημείο του έργου αποτελεί η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων και η αρχιτεκτονική του γραμμή θα είναι στα πρότυπα του αρχείου Ελληνικού θεάτρου. Εμπνευσμένο από το Αρχαίο Βουλευτήριο του Άργους, έργου του Πολυκλείτου, στην κλίμακα και το ύφος, το υπαίθριο θέατρο θα προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Το έργο οριστικού προϋπολογισμού 480.193,97€ υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018», σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 5182/9-10-2017 και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2017» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.

Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου χώρου εκπονήθηκε από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το έργο θα συμβάλει στην διάχυση κοινωνικής και πολιτισμικής γνώσης, την ανάδειξη της περιοχής και τη διαρκή επισκεψιμότητα και λειτουργία που προάγει την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα μεταξύ των νέων, τους τοπικούς θεατρικούς φορείς και τα θεαματικά ακροατήρια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο