«Επιλέγω.Αλλάζω.Συνδυάζω.»: εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης-εκδηλώσεις του Δήμου Ξυλοκάστρου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «υποδέχεται» την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ). Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καθιερώθηκε το 2002 και έχει στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους.

Κάθε χρόνο, η ΕΕΚ εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί το σύνθημα «Επιλέγω.Αλλάζω.Συνδυάζω.» (Choose.Change.Combine.) στοχεύοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 1600 πόλεις και φορείς, από 42 χώρες. Ο δήμος μας είναι ένας από τους 39 στην Ελλάδα που συμμετέχει ενεργά στο συγκεκριμένο πρόγραμμαυλοποιώντας δράσεις που έχουν ως στόχο τη σταδιακή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Λιγότερος θόρυβος, πιο καθαρός αέρας, περισσότερος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες, περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, πιο φιλόξενη πόλη. Στο πλαίσιο αυτό και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο Δήμο, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, αφορούν:
Διαδικτυακή Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη της Βιώσιμης Κινητικότητας και επικοινωνία σε όλα τα μέσα του Δήμου (website, social media)
Επίσκεψη στα σχολεία και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και ιδιαίτερα των προσφιλών ποδηλάτων & πατινιών και οδηγίες για ασφαλή μετακίνηση από κλιμάκιο της Τροχαίας
Προκήρυξη Διαγωνισμού Έκθεσης στα Γυμνάσια και Ζωγραφικής στα Δημοτικά του Δήμου με θέμα «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο» και βράβευση των διακριθέντων.
Κεντρική Εκδήλωση στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» με παρουσίαση του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της σημασίας της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο.
Περίπατο και ποδηλατάδα, κατά μήκος της παραλιακής οδού με τερματισμό στην πλατεία του Αγ. Βλάσιου (μετά το πέρας της κεντρικής εκδήλωσης). Οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν το αναμνηστικό banner του Δήμου για την ΕΕΚ.
Συμβολικό «πρασίνισμα» μιας θέσης παρκινγκ στο κέντρο της πόλης ώστε να αναδείξουμε την αποφόρτιση του κέντρου από τη ρύπανση και το θόρυβο των αυτοκινήτων.
Απομάκρυνση σταθμευμένων αυτοκινήτων επί του ποδηλατοδρόμου, τονίζοντας την συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων και λοιπών μέσων.
Προώθηση του προγράμματος Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων από τον Ποδηλατικό Σταθμό Ξυλοκάστρου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα...

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Την Πέμπτη 28/03 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά...
Μετάβαση στο περιεχόμενο