Ο Δήμος Κορινθίων προμηθεύεται συστηματα ON LINE διαχείρισης του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Κορινθίων προχωρά στην εφαρμογή νέου σύγχρονου συστήματος ON LINE Διαχείρισης Στόλου των Οχημάτων και Μηχανημάτων του Δήμου.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίαση το αποτέλεσμα του δημόσιου διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 69.696 € (με το ΦΠΑ).
Με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης θα έχει άμεση εικόνα των Οχημάτων-Μηχανημάτων του Στόλου, ανά πάσα στιγμή, και θα παρακολουθεί τα οχήματα σε δυναμικούς χάρτες, όπου η θέση και οι λοιπές πληροφορίες θα ανανεώνονται αυτόματα.
Επίσης ο χρήστης, εκτός από την απεικόνιση των παραπάνω πληροφοριών, θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της στάθμης του καυσίμου, έτσι ώστε να ελέγχεται η πραγματική κατανάλωση που θα έπρεπε να έχει το κάθε όχημα για οποιαδήποτε χρονική περίοδο και η δυνατότητα καταγραφής και ανάλυσης της οδηγικής συμπεριφοράς των λειτουργών του Δήμου έτσι ώστε να εντοπιστούν τα οδηγικά σφάλματα στα οποία υποπίπτουν και μείωση του συνεπακόλουθου κόστους που επιφέρουν τα εν λόγω σφάλματα.
Ενδεικτικά, οι πληροφορίες που θα πρέπει να εξάγονται σε πραγματικό χρόνο είναι, τουλάχιστον:
-Θέση (Οδός, Τ.Κ. και περιοχή)
-Ταχύτητα
-Κατεύθυνση κίνησης
-Ένδειξη κατάστασης (μετακίνηση ή στάση)
-Πιο πρόσφατη στάση
-Στάθμη καυσίμου
-Πλήρες ιστορικό διαδρομών
-Δίδεται πλήρης αναφορά γεμισμάτων καυσίμων (ημερομηνία, ώρα, λίτρα, χιλιόμετρα από το προηγούμενο γέμισμα , μέση κατανάλωση) ανά όχημα ή συγκεντρωτικά για όλα τα γεμίσματα και τον αριθμό των γεμισμάτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αναφέρονται όλες οι διαδρομές με όλα τα στοιχεία τους (διεύθυνση αφετηρίας, διεύθυνση προορισμού, διανυθείσα απόσταση, χρόνος διαδρομής, χρόνος στάσεων, μέγιστη ταχύτητα, κατανάλωση καυσίμου) σε ημερήσιες και μηνιαίες αναφορές.
Τα ημερήσια στατιστικά στοιχεία, ενδεικτικά, αφορούν:
1. Διανυθέντα χιλιόμετρα
2. Ιστορικό διαδρομών
3. Στιγμιαία ταχύτητα
4. Ιστορικό στάσεων
5. Συνολικός χρόνος κίνησης – στάσης
6. “Επισκεψιμότητα” σημείων ενδιαφέροντος
Αυτόματες ειδοποιήσεις
Το Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί με SMS ή e-mail όταν ξεπεραστεί κάποιο από τα ανώτατα όρια που έχει θέσει η Υπηρεσία. Παρέχεται η δυνατότητα να γνωστοποιείται, άμεσα, ποιό όχημα ξεπερνά το όριο ταχύτητας και ποιό κινείται εκτός της επιτρεπτής περιοχής (geofencing), όπως επίσης και σε περίπτωση απότομης μείωσης καυσίμου (κλοπή), γεμίσματος του ρεζερβουάρ, όταν η στάθμη του καυσίμου είναι χαμηλή.

Ασφάλεια και αντικλεπτική προστασία
Παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης με e-mail ή SMS αν τα οχήματα του Στόλου κινούνται εντός των ορίων ταχύτητας. για κάθε υπέρβαση και ανεπιθύμητη κίνηση. Δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού οχήματος σε περίπτωση κλοπής.
Το Σύστημα της On Line διαχείρισης του στόλου των οχημάτων-μηχανημάτων αφορά 86 συνολικά απορριμματοφόρα, φορτηγά, λεωφορεία, φορτωτές, σάρωθρα, σκούπες, πλυντήρια κάδων, τσάπες, προωθητήρες, γερανούς, αγροτικά, ανυψωτικά, καλαθοφόρα, επιβατικά, υδροφόρα, πυροσβεστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο