Αγορά του κτιρίου της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας από τον Δήμο Κορινθίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα κτίριο που με τα υπόγεια του είναι πάνω από 2.700τ.μ. και η κατασκευή του στοίχισε πάνω από 5.000.000€. Η αγορά του ολοκληρώθηκε μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε με ευθύνη της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας και δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας 6 μηνών προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στις 31 Οκτωβρίου του 2018 με αφορμή την υπογραφή συμβολαίων για την αγορά του κτιρίου της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών στην Κόρινθο.

Ένα κτίριο που με τα υπόγεια του είναι πάνω από 2.700τ.μ. και η κατασκευή του στοίχισε πάνω από 5.000.000€. Η αγορά του ολοκληρώθηκε μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε με ευθύνη της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας και δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας 6 μηνών προκειμένου να  περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

  Η αγορά του κτιρίου στοίχισε 981.000€ και ο Δήμος Κορινθίων κατάφερε μέσα από αυτήν αγορά να εισπράξει πάνω από 100.000€ οφειλόμενα χρήματα από την Πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα.

  Στο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κορίνθου γεγονός που σημαίνει την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Σε ένα τμήμα του κτιρίου θα στεγαστεί Μουσείο Μικρασιατικής Στέγης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα, που με πολύ κόπο μετέφεραν όσοι εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία το 1922, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της χαμένης και αλησμόνητης πατρίδας και στις επόμενες γενιές, υλοποιώντας έτσι μία υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής της οποίας προτεραιότητα είναι να υλοποιηθεί Μουσειολογική μελέτη σχετικά με την διαρρύθμιση των χώρων του μουσείου.

 Ο Δήμαρχος κλείνοντας ανέφερε ότι επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι που έχει βάλει η Δημοτική Αρχή, και οι πολίτες της Κορίνθου την εμπιστεύονται για πολλά συνεχόμενα έτη, και όχι τυχαία βέβαια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο