Ο Δήμαρχος Κορινθίων επισκέφτηκε τη Δημοτική Κοινότητα Άσσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός επισκέφθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 τη Δημοτική Κοινότητα Άσσου, επιβλέποντας τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, από το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Εκτός από την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές, πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες ώστε να ανοίξει ένα αυλάκι άρδευσης της ευρύτερης περιοχής που τροφοδοτείται με νερό από τον ΑΟΣΑΚ το οποίο για αρκετά χρόνια ήταν κλειστό.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος ο Δήμος Κορινθίων θα αντιμετωπίσει μικρότερα προβλήματα κατά την θερινή περίοδο και θα διευκολυνθεί η άρδευση των κτημάτων της ευρύτερης περιοχής του Άσσου.

Επίσης, προέβη σε δηλώσεις και για τα έργα αποκατάστασης που αφορούν την αγροτική οδοποιία και το παραλιακό μέτωπο.

Τα μηχανήματα του Δήμου Κορινθίων εργάζονται τόσο στην Κόρινθο, όσο και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί αρχικά στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στα πιο επικίνδυνα σημεία και έπειτα σε άλλους αγροτικούς δρόμους που έχουν υποστεί λιγότερες ζημιές.

Επίσης αυτή τη στιγμή καθαρίζεται όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Ο μεγαλύτερος όγκος του υλικού έχει συλλεχθεί και έχει απομακρυνθεί, ενώ ακολουθείται ένας οικολογικός τρόπος διαχείρισης , καθώς όλα θρυμματίζονται και θα είναι ένα άριστο προϊόν για κομπόστ.

Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους δημότες να επιδείξουν υπομονή, καθώς τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου θα επιστρέφουν εκ νέου μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και καθαρισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων επισκέφθηκε και τον χώρο όπου σε δυόμιση μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας Ανακύκλωσης και Αερόβιας Κομποστοποίησης.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει ξεκινήσει προ διετίας και σήμερα είναι σε φάση θεμελίωσης, ενώ πολύ σύντομα, και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της μονάδας, θα τοποθετηθούν και τα μηχανήματα του εργοστασίου για τα οποία ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Ο Δήμος Κορινθίων είναι μεταξύ των πρωτοπόρων  στην απόκτηση ιδιόκτητης εγκατάστασης αξιοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών και αερόβιας κομποστοποίησης.

Στις εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση θα αξιοποιούνται με  τον καλύτερο τρόπο τα ανακυκλώσιμα υλικά, που θα προέρχονται από ένα σύστημα διαλογής στην πηγή, που θα στηθεί σε όλο τον Δήμο Κορινθίων, τα οποία έπειτα θα διαχωρίζονται  κατά είδος και θα δεματοποιούνται ώστε να πηγαίνουν προς πώληση.

Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου από χρήματα του Δήμου Κορινθίων, καθώς η Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης τέτοιων πρωτοβουλιών, δεν προχώρησε σε πρακτική στήριξη.

                                                                                                

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο