Διάλεξη και συναυλία με τίτλο “Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους”

«Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους: η προέλαση στην Κορινθία και αναφορές στην Κορινθία μέσα από τη μουσική και τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα», το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 19:00), στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν διάλεξη και συναυλία

Εισηγήτρια στη διάλεξη θα είναι η κυρία Ευαγγελία Ελευθερίου, δρ. Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Στη συνέχεια θα αποδοθούν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Φεύγω ξένη», του Γιάννη Μπάρτζη, προέδρου της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν:

  • Αποσπάσματα από την όπερα του Ροσίνι «Η πολιορκία της Κορίνθου».

  • Το έργο του συνθέτη του 19ου αιώνα J. L. Duprato, «La fiancée de Corinthe», εμπνευσμένο από το ποίημα-μπαλάντα του Γκαίτε, με τίτλο «Η νύφη της Κορίνθου». Το έργο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  • Αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι.

  • Ο ύμνος στην αιώνια αγάπη, του Γιοχάνες Μπραμς, εμπνευσμένος από την Α΄ Προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

  • Το έργο «Η Μήδεια στην Κόρινθο» του Σιμόν Μάγερ.

Ερμηνεύουν η σοπράνο Εύη Τσίρτση και η γυναικεία χορωδία «Opus femina» του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

Διάρκεια: 60΄.

Είσοδος ελεύθερη.

Για πληροφορίες:

Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου: 27410 32630, 27410 31443 (εσωτ. 227) πληροφορίες κ. Τσίρτσης (καθημερινά 8:30-14:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο