Επίσημη έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Απ. Παύλου στην Κόρινθο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή της Πεντηκοστής σήμερα, 19 Ιουνίου 2016, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβ. Μητροπολίτη, Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και κηρύχθηκε η επίσημη έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου Απ. Παύλου με τον τίτλο «Ι΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016».

pavlia16f

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων των Παυλείων, στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Αποστόλου Ιάσονος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Αγίου Βλασίου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Αγίου Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Οσίου Νίκωνος του νέου, η τιμία χείρα του Οσίου Παταπίου, τιμίου Προδρόμου ως και της Ιεράς Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση της υποδοχής θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία και δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και η Ιερά Εικόνα πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό από το απόγευμα της Τετάρτης 22 – 6 έως και το Εσπέρας της Τετάρτης 29 – 6 – 2016 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο