Η τοποθέτηση του Χρήστου Δήμα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε Εισηγητής στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό το γενικό τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις».

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/7NJDyejJO3M” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας :

Διαβάζω:

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 16.01.2015

“Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας… Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματος του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.”

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ 1

Για να δούμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα του δικού μας νόμου και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Πάμε λοιπόν:

Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 Ευρώ. Με τον Νόμο της ΝΔ, μέχρι σήμερα λάμβανε επίδομα 1980 Ευρώ τον χρόνο. Με τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λάβει 1344 Ευρώ. Δηλαδή χάνει το ένα τρίτο του επιδόματος του.

Άλλο παράδειγμα:

Πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 Ευρώ.

Με τον Νόμο της ΝΔ, μέχρι σήμερα λάμβανε 2640 Ευρώ τον χρόνο. Με τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λάβει 2016 Ευρώ. Δηλαδή χάνει το ένα τέταρτο του επιδόματος του. Όπως λέει και ο κ. Τσίπρας. “Ήταν δίκαιο, και έγινε πράξη”. Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, το 2012, πραγματοποίηθηκε αύξηση στον προϋπολογισμό της τάξεως των 250 εκατομμυρίων Ευρώ, για τα οικογενειακά επιδόματα.

Δώσαμε επίδομα από το πρώτο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια και Ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Για πρώτη φορά με τον τρόπο αυτό υπήρξε έμπρακτη στήριξη από το πρώτο παιδί της οικογένειας.

Το μέγεθος της αδιαφορίας σας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αποδεικνύετε από το γεγονός οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είχατε ψηφίσει την θέσπιση του Ειδικού Επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η υποκρισία σας όμως είναι αμίμητη.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2013, τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας

Το θέμα της Ερώτησης ήταν:

“Εμπαιγμός και καταδίκη στην φτώχεια των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από την Κυβέρνηση.”

Ρωτούν λοιπόν οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

“Εξετάζετε την έκδοση νέου κανονιστικού πλαισίου για την χορήγηση αναβαθμισμένων τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων, ή τουλάχιστον την επαναφορά τους στα επίπεδα που ίσχυαν μέχρι την 31.12.2012, δεδομένου ότι οι ισχύουσες διατάξεις είναι κατάφωρα άδικες και αντικοινωνικές;”

Πραγματικά δεν έχετε τσίπα. Ντροπή. Για την ιστορία οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραφαν την ερώτηση ήταν:

Ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Δημήτρης Στρατούλης. Και ο Θανάσης Πετράκος.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ 2

Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έμειναν σταθεροί στις αρχές και τα πιστεύω τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως η λέξη “κωλοτούμπα” έχει αποκτήσει διεθνή εμβέλεια, χάρη στον κ. Τσίπρα. Να σας διαβάσω όμως μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή που έλαβε μόλις χτες ο Πρωθυπουργός από νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κυρία και Κύριε Υπουργέ,

Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).

Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια Κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδυνάμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους.»

Δεν τα λέω εγώ. Τα λέει νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υποθέτω δεν θα ψηφίσει αυτή την άδικη διάταξη.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ 3

Επιτρέψτε μου όμως να πω, πως ακόμα και αν το επιδομα για κάθε παιδί ήταν αρκετά υψηλότερο από αυτό που μας παρουσιάζεται, το κόστος διαβίωσης για κάθε οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία:

  • 1 στους 2 πολίτες οφείλουν χρήματα στην εφορία
  • Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο οφειλέτες έχουν υποστεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατάσχεση ή δέσμευση περιουσίας.
  • 1000 περίπου κατασχέσεις γίνονται κάθε μέρα
  • Επιπλέον 750.000 οφειλέτες, κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις.

Ο ΟΟΣΑ πρόσφατα ανακήρυξε την Ελλάδα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια στην φορολογία

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην πρόσφατη ετήσια έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα της οικονομίας κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση, από 137 χώρες, στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις και στην προτελευταία θέση στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για εργασία.

Όλα αυτά εξηγούνται από

  • τους 27 νέους φόρους
  • τις δυο αυξήσεις στους συντελεστες ΦΠΑ
  • τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών

Και είχαν ως αποτέλεσμα να:

  • κλείσουν πάνω από 77.000 επιχειρήσεις τα τελευταία 2.5 χρόνια
  • περισσότεροι από 111.000 ελευθεροι επαγγελματίες να έχουν κλείσει τα βιβλία τους τον τελευταίο 1.5 χρονο
  • Οι ληξιπροθεσμες οφειλές των ιδιωτών, δηλαδή τα χρήματα που οφείλονται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην εφορία πλέον να ξεπερνουν τα 100 δις

Και επιτρέψτε μου να σας πω, διότι κατηγορείτε τους προηγούμενους, ότι το 25% του ιδιωτικού χρέους, δηλαδή πάνω από 25 δις Ευρώ έχουν δημιουργηθεί μόνο επι δικών σας ημερών, σε λιγότερο από τρία χρόνια διακυβέρνησης σας.

Άρα πολύ ουσιαστικότερη πολιτική, για όλα τα νοικοκυριά, για την οικογένεια και για την χώρα θα ήταν η πραγματική μείωση της φορολογίας, ειδικά των έμμεσων φόρων που είναι και οι πιο άδικοι. Είστε η κυβέρνηση που σχεδιάζει την ψηφιακή της πολιτικής ανάλογα με το ποιος υπουργός κερδίζει το φλουρί της βασιλόπιτας. Αυτό και μόνο δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και σχεδιασμού και το μέγεθος της ανευθυνότητας. Στην πραγματικότητα όμως το φλουρί το κέρδισαν όσοι σας άσκησαν πίεση για τους πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, ακόμα και για χρέη προς την εφορία της τάξεως των 500 Ευρώ.

Διαβάζω από το πολυνομοσχέδιο “Από τις 21.02.2018 οι πλειστηριασμοί διεξάγονται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.”

Από το περίφημο σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” φτάσαμε με την ψήφο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο καινούριο σύνθημα “το σπίτι του ιδιοκτήτη, με email στον τραπεζίτη”. Το μέγεθος της υποκρισίας σας, και της ανευθυνότητας σας δεν έχει όμως όρια και σταματημό. Πριν λίγους μήνες κοροιδεύατε συμβασιούχους του δημοσίου ότι δήθεν θα τους μονιμοποιήσετε και μοιράζατε -για μία ακόμα φορά- ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς να έχετε το θάρρος να πείτε την αλήθεια.

Σήμερα φέρνετε την διάταξη στο Άρθρο 242 που νομοθετείτε –προφανώς υπό την πίεση των θεσμών διότι σας θεωρούν παντελώς αναξιόπιστους- στην οποία υπογραμμίζετε πως:

“Οι διορισμοί και οι προσλήψεις προσωπικού στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης: σε περιπτώσεις συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται η ορισμένης διάρκειας εργασιακή σχέση του υπαλλήλου ως αορίστου χρόνου ή κάλυψης οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μπορούν να διενεργούνται αρκούσης της τήρησης των ορίων δαπανών για μισθούς και συντάξεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021.

Απαγορεύεται η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνονται με οιαδήποτε σχέση ορισμένης διάρκειας που καταρτίζεται κατά τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας. Πηγαίνετε τώρα να εξηγήσετε αυτην την διάταξη στους συμβασιούχους που πριν από λίγους μήνες υποσχεθήκατε την μονιμοποίηση. Είναι η ίδια υποκρισία που σας διέπει και για το ζήτημα της προκήρυξης των απεργιών. Άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση, αλλά λέγατε στην αρχή ως κυβέρνηση και άλλα πράττετε τώρα.

Είμαι βέβαιος όμως πως αυτό διόλου σας απασχολεί. Για να παραμείνετε στην εξουσία είστε διατεθειμένοι να ψηφίσετε τα πάντα. Κυριολεκτικά. Είναι φοβερό όμως πως δημιουργείτε από το πουθενά νέες δομές, νέες εξυπηρετήσεις πέρα από κάθε ηθικό φραγμό και συνεχές βόλεμα ημετέρων που κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και συγκροτούν ένα νέο κομματικό στρατό στο κράτος.

Όλα αυτά δηλαδή, που θέλουμε να πολεμήσουμε.

Άρθρο 240 για τη συνύπαρξη στη δημόσια διοίκηση, ακούστε πόσων ταυτόχρονα δομών:

Γενικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, Προϊσταμένων Γενικών και Ειδικών Γραμματειών και των νέων Διοικητικών Γραμματέων και προφανώς.. των Αναπληρωτών τους αλλά και όλων των μετακλητών που καλούνται να τους υπηρετήσουν. Πόσο θα κοστίσει όλη αυτή η αναδόμηση μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης; Κανείς δεν ξέρει. Κανείς δε μπορεί να υπολογίσει. Το μόνο που ξέρουμε, είναι το ποιος θα πληρώσει.

Χαρακτηριστικά, διαβάζω από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πως το ύψος της εν λόγω δαπάνης εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα. Είναι αυτό που λέμε, ότι και η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον κρατισμό που μας επιβάλετε

Αφού καζινοποίησατε όλοι την χώρα τώρα φέρνετε ένα εντελώς διαφορετικο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα καζίνο, παρά το γεγονός οτι ο Υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί πριν δύο μήνες πως αυτό θα γινόταν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο ώστε να μπορούσε να γίνει και ουσιαστικός διάλογος.

Από οτι φαίνεται ο διάλογος είναι κάτι που σας αφήνει αδιάφορους και θέλετε να αποφύγετε.

Τώρα το πως εξασφαλίζετε τον ίσο ανταγωνισμό στα καζίνο όπου επιλεκτικά δίνετε ευνοικότερες φορολογικές ρυθμίσεις είναι ένα ζήτημα. Προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος.

Διάβασα με ενδιαφέρον την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, με την οποία οι κάτοικοι του νησιού, το οποίο τόσο σημαντικά συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τη δημιουργία καζίνο στον τόπο τους.

Σας λένε δεν το θέλουμε.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ 4

Εσείς όμως σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία, προσπαθείτε να αρμέξετε τη χρυσή αγελάδα και να εκμεταλλευτείτε μεταξύ άλλων και τα πάθη των πιο αδύναμων ανθρώπων. Και θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα σημείο – δείγμα της ανηθικότητας με την οποία νομοθετείτε, όσο και αν μιλάτε για διάφορα κοινωνικά πρόσημα.

Σύμφωνα με το ν. 4002/2011 παρ.3 του άρθρου 32:

«Απαγορεύεται η διεξαγωγή πάσης φύσεως τυχερών παιγνίων με πίστωση, καθώς και η παροχή έκπτωσης στο κόστος συμμετοχής».

Δηλαδή απαγορεύεται στις επιχειρήσεις καζίνο να δανείζουν τους πελάτες τους για να συνεχίσουν να παίζουν.

Εσείς με τη παράγραφο 26 του άρθρου 378 ανατρέπετε τη διάταξη αυτή και δίνετε το δικαίωμα στα καζίνο να δίνουν «δάνεια» μέχρι 50.000 ευρώ στους παίκτες τους για να συνεχίζουν να παίζουν. Για μένα αυτό είναι εκμετάλλευση του πάθους ενός παίκτη που έχει χάσει τα πάντα. Εκεί καταντήσατε.

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα κάθε ηθικού πλεονεκτήματος, μιας Κυβέρνησης που το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι οι εξυπηρετήσεις. Πρέπει να αποσύρετε τη διάταξη άμεσα.

Συμπερασματικά, το πολυνομοσχέδιο που φέρατε στην Βουλή, είναι ένα μείγμα: μνημονιακών δεσμεύσεων, αριστερών ιδεοληψιών και οδυνηρών διαψεύσεων για πολλές κοινωνικές ομάδες και συντεχνίες στις οποίες μέχρι πρόσφατα υποκριτικά κλείνατε το μάτι.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο