Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο η καθιερωμένη πλέον Ι. Αγρυπνία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2018 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2017, ο σεπτός ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιερείς συνεργάτες του από τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, τους Ιερείς του Ι. Ναού του Απ. Παύλου, και τους Διακόνους του τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών οι Ιερείς του Ι. Ναού έκοψαν την Αγιοβασιλόπιττα, που ευλόγησε και μοίρασε στους παρισταμένους πιστούς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος για το νέο έτος υγεία, ευτυχία και αγάπη παρά Θεώ!

Την επομένη το πρωί, πρώτη ημέρα του έτους και ώρα 7.00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού, παρουσία επίσης πλήθους κόσμου ενώ στις 11.00 π.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε μαζί με το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου, την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2018,  στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος έκοψε κατά το έθιμο την Αγιοβασιλιάτικη πίττα, ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά» και επεξήγησε την διαφορά του πολιτικού με το εκκλησιαστικό έτος, η οποία είναι μόνο τυπική, καθώς εάν ο στόχος της ζωής μας είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, που ουσιαστικά είναι αγάπη και για τον εαυτό μας, τότε ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία.

Το μεσημέρι, συνοδευόμενος από Κληρικούς συνεργάτες του επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη, τον Δήμαρχο κ. Πνευματικό καθώς και άλλους φορείς της Πόλεως και του Νομού για τις καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες ευχές και συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται της Θρησκευτικής, Φιλανθρωπικής, Πολιτικής και Κοινωνικής  ζωής της Κορινθίας και της Πατρίδας μας.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο