Υλοποιείται το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Βέλου Βόχας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Βέλου –Βόχας πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων που αφορούν την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα από 18/10/2016 υλοποίησε Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, μετά από σύναψη σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στειρώθηκαν 22 αδέσποτα ζώα, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου τα οποία σημάνθηκαν ηλεκτρονικά , εξετάστηκαν κλινικά και αιματολογικά και εμβολιάστηκαν για την λύσσα όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος 4039/2012(ΦΕΚ15/02-02-02-2012)

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων, ο οποίος τροποποιήθηκε από το νόμο 4235/2014, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και της υγείας των ίδιων των ζώων.

Όπως αναφέρει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη, “το πρόγραμμα συνεχίζεται κάτω από την ιδία διαδικασία , παράλληλα στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των φιλόζωων του Δήμου με στόχο να διευκολυνθεί το έργο τους ,συνεργασία που αποδίδει θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) κ. Ιωάννη Μπάτσα να προγραμματιστεί σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων στον Δήμο.
Θετικά είναι και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος σίτισης αδέσποτων που υλοποιεί ο Δήμος μέσα από την μορφή της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να καλύψουμε τις σιτιστικές ανάγκες πολλών αδέσποτων του δήμου μας. Επιδίωξη μας είναι να καθιερώσουμε το πρόγραμμα σίτισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Τέλος έχουμε ενημερώσει και ζητήσει από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να τα δηλώσουν στο Δήμο καθώς και να μας γνωστοποιήσουν τον αριθμό του microchip ώστε να έχουμε την πλήρη γνώση για τον αριθμό των ζώων στην περιοχή μας”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο