Ανακοίνωση Παραρτήματος ΚΚΕ Οικοδόμων Γορτυνίας και Ομάδας Γυναικών Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ανακοίνωση του Παραρτήματος ΚΚΕ Οικοδόμων της Γορτυνίας και της Ομάδας Γυναικών Αρκαδίας για την 26 ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/XQ5q9njAN6E” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για μισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται στη νεολαία μας σαν «ελευθερία» η μαστούρα, η φυγή από την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή που σαρώνονται λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων λένε στους νέους ότι αυτό που καταφέρνουν να…«διασώσουν» είναι το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή. Θέλουν τα παιδιά μας με το κεφάλι σκυφτό και με το μυαλό θολωμένο μισοαγράμματους, φτηνούς μισοεργαζόμενους ,χωρίς δικαιώματα και προ πάντων χωρίς διεκδικήσεις για ότι τους ανήκει. Η συνταγή για μια τέτοια νεολαία είναι η μαστούρα. Γι αυτό η χειροτέρευση των όρων ζωής πάει μαζί με την όλο και πιο εντεινόμενη προσπάθεια για την αύξηση της χρήσης, της εξάρτησης και της διάδοσης των ναρκωτικών.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που διογκώνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Με νόμο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ. το 2012 άνοιξε το δρόμο για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια,καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση,ντύνοντας με «προοδευτικό» περιτύλιγμα αντιδραστικές θέσεις όπως η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε συνδιοργανώνει φεστιβάλ μαστούρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί εντός και εκτός συνόρων στη διαφήμιση της κάνναβης με εκδηλώσεις, Επερωτήσεις βουλευτών,εμπλοκή ιδιωτών- ΜΚΟ κ.α.

ΣΚΕΨΟΥ: Ποιος ωφελείται από το παράνομο και νόμιμο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών; Ποιος ωφελείται όταν ένα τμήμα νεολαίας στέλνεται στο περιθώριο, ψάχνει διέξοδο στη φυγή από την πραγματικότητα αντί να την κοιτάξει κατάματα και να παλέψει για να την αλλάξει;
Σήμερα οι υπερασπιστές της νομιμοποίησης της κάνναβης με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να αποσπάσουν τη στήριξη του λαού στα σχέδιά τους. Πότε λένε ότι θα ωφεληθεί η αγροτική οικονομία, πότε παρουσιάζουν την κάνναβη σαν γιατρικό. Δεκάρα δε δίνουν για τους ασθενείς. Αν τους ένοιαζε η Υγεία του λαού θα ξανάνοιγαν τα νοσοκομεία που έκλεισαν,θα στελέχωναν τα Κέντρα Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό ,οδηγούς. Θα εξασφάλιζαν την Υγεία σε όλους. Αλλά γι αυτά ούτε λόγος δε γίνεται. Η ΟΓΕ καλεί γυναίκες και άντρες του καθημερινού μόχθου,τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά να ξεσηκωθούν.
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ.

-Όχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.
-ΟΧΙ στο διαχωρισμό «μαλακά-σκληρά».
-Όχι αποποινικοποίηση του χασίς.
-Όχι στα προγράμματα υποκατάστασης, που συντηρούν και δεν θεραπεύουν.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο