Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καταστήματα στην Πάτρα

Οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία σε ειδικές τσάντες, ώστε να εμποδίζουν την ήχηση των αντικλεπτικών συστημάτων.

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας μετέβαιναν σε εμπορικά καταστήματα, την ώρα που λειτουργούσαν και έκλεβαν αντικείμενα, κρύβοντας τα σε σακίδια, στα οποία είχαν προσαρμόσει ειδικές κατασκευές από αλουμινόχαρτο εμποδίζοντας την ήχηση των αντικλεπτικών συστημάτων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, σε συνεργασία με το προσωπικό ιδιωτικής φύλαξης καταστήματος, τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 27, 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες λίγο πριν πραγματοποιήσουν κλοπή αντικειμένων από κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, στο οποίο είχαν μεταβεί και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν μια ειδικά διαμορφωμένη συσκευασία από χοντρό φύλλο αλουμινίου, δυο σακίδια πλάτης, ένα τσαντάκι, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Επισημαίνεται ότι, ο 35χρονος πριν πέντε ημέρες είχε μεταβεί στο ίδιο κατάστημα, μαζί με τα δυο άτομα που αναζητούνται και είχε αφαιρέσει από τις προθήκες ένα i – pad και ένα tablet , συνολικής χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 2.500 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 34χρονος στερείται νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο