Σοκ – Πάτρα: Γονείς σταμάτησαν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν είχαν χρήματα για… κολατσιό

Ξέροντας ότι θα μείνουν νηστικά προτιμούν να τα κρατούν στο σπίτι…

Παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο επειδή δεν έχουν λεφτά για να πάρουν ένα κουλούρι και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα νηστικά; Και όμως όσο απίστευτο και αν ακούγεται στην Ελλάδα του 2017 συμβαίνει και αυτό.

Στο Φωτεινό Αστέρι, όπως τονίζει ο Χρήστος Σπηλιόπουλος, γνωρίζουν οικογένειες που αυτή την στιγμή δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω… φτώχειας.

«Ανάμεσα στις 500 περίπου οικογένειες της Πάτρας που εξυπηρετούμε, υπάρχουν γονείς που έχουν σταματήσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αφού δεν έχουν χρήματα για να τους δώσουν να φάνε κάτι την ώρα του κολατσιού» τονίζει μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr

«Οι γονείς ξέροντας ότι τα παιδιά τους είναι νηστικά και ότι δεν μπορούν να τους δώσουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι στο διάλειμμα, προτιμούν να τα κρατούν στο σπίτι τους». Με αυτόν τον τρόπο γονείς και παιδιά γλιτώνουν τουλάχιστον το αίσθημα της ντροπής και της μειονεκτικότητας απέναντι στο σχολικό τους περιβάλλον.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, πάντως, απευθύνει έκκληση στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς. «Πιστεύουμε ότι θα πρέπει πλέον να λαμβάνουν υπόψη τους ότι πολλά από τα παιδιά στα οποία απευθύνονται μπορεί να είναι σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους δώσουν 30 και 40 ευρώ για να πάρουν το σχολικό υλικό που τους ζητείται.

Όταν αγοράκι δεν έχει ένα τετράδιο ή ένα μαρκαδόρο, δεν είναι γιατί δεν θέλει, είναι γιατί δεν μπορούν οι γονείς του. Χρειάζεται έτσι να δείξουν την ανάλογη κατανόηση». Βλέπετε υπάρχουν πολλές οικογένειες που πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες σιτισμού των παιδιών τους. Πόσο μάλλον στις ανάγκες του σχολείου…

patrasevents.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο