Πανελλήνια Κίνηση Ερυθοσταυριτών:”Φήμες και… φόβοι”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών σε ανακοίνωση της αναφέρει πως την Δευτέρα(20/11) εκδικάζεται η υπόθεση για την 6μηνη παράταση της θητείας του κ. Αυγερινού,γεγονός που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του Ε.Ε.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Δευτέρα (20/11) εκδικάζεται η αίτηση του κ. Αυγερινού για εξάμηνη παράταση της θητείας του ενώ δυο εβδομάδες μετά στις 4/12 εκδικάζεται η αίτηση που κατέθεσε η πλευρά Βασιλογιαννακόπουλου και της ομάδας του. Είναι οι γιατροί που λέγεται ότι πρόσκεινται στον υπόδικο τ. Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Μαρτίνη (οι λεγόμενοι Μαρτινικοί). Τα πράγματα από Νομικής πλευράς είναι απλά.

Οι Μαρτινικοί ζητάνε αναβολή της υπόθεσης μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου για να συνεκδικασθούν οι υποθέσεις μαζί λόγω συνάφειας. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τις τελευταίες μέρες όμως κυκλοφορούν κάποιες – ανεπιβεβαίωτες ακόμη – φήμες, που έχουν ακούσει πολλά μέλη μας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ότι οι Μαρτινικοί τα έχουν βρει με την πλευρά Αυγερινού και δεν θα ζητήσουν την αναβολή και συνεκδίκαση στις 4 Δεκεμβρίου αλλά ή δεν θα παραστούν ή θα αφήσουν να γίνει το δικαστήριο με μια “χλιαρή” πρόταση. Με δεδομένες τις προηγούμενες απανωτές εξάμηνες παρατάσεις που κατά περίεργο τρόπο κέρδιζε η πλευρά Αυγερινού πιθανόν να πάρει άλλη μία.
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να γίνει αυτό; Για πολλούς λόγους που συμφέρουν σε όλους. Είναι δεδομένο ότι η Διοίκηση Αυγερινού δεν θα πάει σε εκλογές και με βάση την απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (Κ.Δ.Σ.) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.Ε.Σ. – IFRC) στις 8 Μαρτίου η λειτουργία του Ε.Ε.Σ. θα ανασταλεί αν δεν υπάρχει εκλεγμένη Διοίκηση. Ήδη δεν αναγνωρίζει την υπάρχουσα και συζητάει μόνο με την Ελληνική Κυβέρνηση όπως αναφέρεται στο επίσημό έγγραφο που έστειλε.

Το κλείσιμο του Ε.Ε.Σ. είναι μια τραγική κατάληξη για τον μεγαλύτερο Εθελοντικό Οργανισμό αλλά εξυπηρετεί πολλούς. Τον Μαρτίνη γιατί το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει για την Βούλα θα είναι τόσο μεγάλο που η υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν θα είναι παιδική χαρά και έτσι θα απορροφηθούν πολλοί κραδασμοί από αυτό. Τον Αυγερινό γιατί όλα δείχνουν ότι μπήκε για να εκτελέσει μια αποστολή και μέχρι στιγμής τα πάει καλά. Την Νέα Δημοκρατία η οποία «διόρισε» τον σημερινό Πρόεδρο και οι σχέσεις των στελεχών της μαζί του που δείχνουν να είναι άρρηκτες. Την Κυβέρνηση γιατί ξαφνικά θα βρεθεί στη κατοχή της ένα Νοσοκομείο και γύρω του μια έκταση ανυπολόγιστης αξίας. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο χωρίς δικαιώματα και οι Εθελοντές δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον κόσμο.

Όλα αυτά σήμερα είναι ένα σενάριο μόνο και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον για κάτι που δεν έκανε. Ο φόβος όμως, αυτό το σενάριο να επιβεβαιωθεί είναι μεγάλος. Εμείς μέχρι σήμερα δεν υιοθετούμε και δεν δημοσιοποιούμε φήμες αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό για το μέλλον του Ε.Σ.

Αν λοιπόν την Δευτέρα 20/11 η πλευρά Μαρτίνη δεν κάνει το αυτονόητο για κάθε λογικά σκεπτόμενο οι φήμες θα μετατραπούν σε πληροφορίες αλλά θα είναι αργά, αν και υπάρχει η δίκη της 4ης Δεκεμβρίου που θα κρίνει τα πάντα.
Στην περίπτωση αυτή θα επιβεβαιωθούν αυτοί που σήμερα υποστηρίζουν ότι τα έχουν βρει Μαρτίνης και Αυγερινός. Και ο μεν πρώτος θα φορτωθεί ακόμη μια ντροπή (σιγά μη τον νοιάζει) και ο δεύτερος θα χάσει το δικαίωμα να πιπιλάει την καραμέλα του “αμαρτωλού παρελθόντος” αφού απροκάλυπτα πλέον θα είναι το δεκανίκι του. ’Ο ένας θα είναι ο δολοφόνος του Ερυθρού Σταυρού και ο άλλος ο νεκροθάφτης του. Ποιος θα είναι ποιος ας το κανονίσουν μεταξύ τους. Αμέτοχοι όμως δεν θα είναι ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Αξιωματική αντιπολίτευση. Θα χρεωθούν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Οι ομάδα των γιατρών και ο Μαρτίνης έχουν την ευκαιρία να διαψεύσουν αυτά τα σενάρια και τις φήμες που σέρνονται παντού και να διασώσουν κάτι από την τρωθείσα αξιοπρέπεια τους από την υπόθεση του Ε. Ντυνάν.

Θα ξέρουμε την Δευτέρα το μεσημέρι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο