Πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στόχος της επίθεσης ήταν ο σκοπός έξω από τα γραφεία του κόμματος – Δράστες δύο κουκουλοφόροι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα – Γεννηματά: Είμαστε στόχος – Άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης τα Εξάρχεια 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/wCE6AeQbWXU” frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen ]

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς, περί τις 19:50, έπεσαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, επίθεση με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποίησαν, δέκα λεπτά πριν τις 20:00, άγνωστα άτομα, προκαλώντας πανικό στους αστυνομικούς της κλούβας των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία και στους περίπου 30 υπαλλήλους που βρίσκονταν στο κτίριο. 

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δύο νεαροί κουκουλοφόροι, με μαύρα ρούχα, που κινούνταν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής και ο συνοδηγός με καλάσνικοφ έριξε τρεις πυροβολισμούς. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στον τοίχο διπλανού καταστήματος με είδη ρούχων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός. 

 

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και τα πρώτα στοιχεία λένε πως πιθανότατα στόχος της «τυφλής» επίθεσης ήταν ο σκοπός που βρισκόταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και ο οποίος, μαζί με άλλους συναδέλφους του, άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε μια λάμψη σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν. 

Εκεί, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες από πολεμικό όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ. Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και να σβήσουν τα ίχνη τους στα στενά των Εξαρχείων. 

Ο τρόπος δράσης κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν, σε πρώτη φάση, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Μία ομάδα που χτύπησε άλλες δύο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Ιανουαρίου του 2017, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ στις 25 Μαΐου του 2014, παραμονή των ευρωεκλογών, πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει. 

Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ, πριν από ένα χρόνο, παραμονές της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι. 

Οι αντιδράσεις αμέσως μετά το χτύπημα 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, είπε ότι βρισκόταν και ο ίδιος στο κτίριο την ώρα της επίθεσης, ενώ συμπλήρωσε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». 

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι πριν από ένα μήνα είχε τραυματιστεί αστυνομικός στο σημείο. 

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κυρία Γεννηματά, που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. «Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας». 

Η κυρία Γεννηματά, ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής στην Κεντροαριστερά, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει». 

Τόνισε ακόμη ότι τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε άβατο, «με την ανοχή της κυβέρνησης», ενώ επανέλαβε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». 

Σημείωσε επίσης ότι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανένας εκ μέρους της κυβέρνησης δεν έχει επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. 

Λίγο αργότερα, πάντως, υπήρξε καταδίκη της επίθεσης από το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ. 

«Ζητάμε την απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Είναι επικίνδυνα ανίκανος» σχολίασε επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης. 


Πηγή: protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο