Forbes: Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας φιγουράρει στη λίστα των δισεκατομμυριούχων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις βρέθηκε φέτος στην 315 θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής και περιουσία αξίας 2,6 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance και οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε το 1943.
Ο Ντέιβις αγόρασε την εταιρεία το 1972 στη Βοστώνη. Τότε ο νεαρός Τζιμ μαζί με έξι άτομα προσωπικό, έφτιαχνε περίπου 30 ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο την ημέρα. Σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει στο δυναμικό της πάνω από 4.000 άτομα, ενώ θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Όσον αφορά τις σπουδές του, ο Ντέιβις αποφοίτησε το 1966 από το Middlebury College από όπου έλαβε πτυχίο στη Βιολογία και τη Χημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Maine, ενώ το Middlebury College έχει δώσει σε μία βιβλιοθήκη προς τιμήν του το όνομα του.

Επιπλέον, η οικογένειά του δημιούργησε το Ίδρυμα New Balance, σκοπός του οποίου είναι να στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις που δουλεύουν για την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και προωθούν υγιή πρότυπα ζωής και βοηθούν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.

ΠΗΓΗ:news247.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο