Η Περιφερειακή αρχή δίπλα στις πληγέντες περιοχές από τη φωτιά στην περιοχή της Φαλαισίας (video - pics)

Από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή (Περιφερειάρχης, εγώ και ο συνάδελφος Γιώργος Ρουμελιώτης) βρέθηκε στην περιοχή της Φαλαισίας, που είχαμε για μία ακόμα φορά πυρκαγιά.

Μία πυρκαγιά μεγάλη και επικίνδυνη, λόγω των ισχυρών ανέμων (6 μποφόρ), που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον... Ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πληγωμένο και στο παρελθόν.

Η Πυροσβεστική αλλά και πολλά νέα παιδιά (κάτοικοι της περιοχής) αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερέβαλαν εαυτό για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε στα χωριά Βουτσαρά, Ανεμοδούρι, Ρούτσι, Σουλάρι κα, καθώς και κάτω από τη Μονή Μπούρα.

Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την σημασία που έχει το περιβάλλον και συνεχίζουν να βάζουν φωτιές, αφού τόσο από τον Πρόεδρο του Βουτσαρά, όσο και από την Ηγουμένη της Μονής Μπούρα αναφέρθηκε πως πρόκειται για εμπρηστικές ενέργειες.

Και σήμερα - Τρίτη- συνεχίζεται η προσπάθεια και στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ και τα εναέρια μέσα κάνουν ρίψεις για να σβήσουν όλες οι μικροεστίες.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που με αυτοθυσία ρίχθηκαν στις φλόγες για να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε χειρότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:56

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia