Σε αργία τέθηκε γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας για υποβολή αναληθών ιατρικών γνωματεύσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αργία τέθηκε γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας για υποβολή αναληθών ιατρικών γνωματεύσεων

Με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου

Σε αργία τέθηκε από χθες με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, η οποία αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», επικουρικός ιατρός Ορθοπαιδικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς ερευνάται σε βάρος του υπόθεση που αφορά ιατρικές γνωματεύσεις μέσω ΕΟΠΠΥ.
Ο ίδιος ο γιατρός στην απολογία του υποστηρίζει πως ό,τι έχει συμβεί έγινε εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα και δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

4 περιπτώσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με έκθεση ελέγχου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός κατά το διάστημα από 1/7/2015 έως 22/3/2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας) και στην Ορθοπαιδική Κλινική δεν ενήργησε όπως έπρεπε ως προς την έκδοση και υποβολή ηλεκτρονικών γνωματεύσεων επιθεμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΠΥ.
Ειδικότερα, ότι εξέδωσε ηλεκτρονικά γνωματεύσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ για τη χορήγηση επιθεμάτων με τη χρήση ίδιας φωτογραφίας έλκους, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ή και περισσότερους άλλους ιατρούς σε διαφορετική γνωμάτευση ασφαλισμένων.
Η έκθεση περιλαμβάνει 4 τέτοιες γνωματεύσεις σε ασθενείς και όπως αναφέρεται, οι φωτογραφίες ταυτοποιήθηκαν με ψηφιακή μέθοδο και διαπιστώθηκε ότι είναι ταυτόσημες.

Εκ παραδρομής
Ο γιατρός κλήθηκε σε απολογία και ανέφερε ότι οι φωτογραφίες ελκών που λαμβάνονται από τους ασθενείς μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε κοινόχρηστο υπολογιστή του νοσοκομείου, που βρίσκεται στο γραφείο ιατρών της Κλινικής ή στον υπολογιστή του Τακτικού Ορθοπαιδικού Ιατρείου και χρησιμοποιούνται αργότερα για την έκδοση της εκάστης γνωμάτευσης. Εξηγεί ότι πιθανόν, εκ παραδρομής και δικού του σφάλματος, χρησιμοποιήθηκε από το αρχείο του υπολογιστή η ίδια φωτογραφία σε διαφορετικούς ασφαλισμένους κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, καθώς και άλλοι ιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους υπολογιστές.
Παράλληλα, απολογούμενος ο γιατρός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τρόπος διασφάλισης του υπολογιστή από τους πολλαπλούς χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτόν, ενώ ξεκάθαρα δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δε σκόπευε στο να εξαπατήσει ή να προκαλέσει βλάβη στον ΕΟΠΥΥ.

tharrosnews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο