Φωτιά στα Κύθηρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί! Σχέδιο εκκένωσης με πλωτά μέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκκενώθηκαν ο Μυλοποτάμος και οι Αραίοι
– Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017)
– Δόθηκε ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες, αλλά σήμερα υπήρξε νέα αναζωπύρωση
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017), λίγο μετά τις 11. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, μετά τη νέα αναζωπύρωση, το μεσημέρι του Σαββάτου. Αργά το απόγευμα, το νησί κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη εκκενώθηκαν ο Μυλοποτάμος και οι Αραίοι.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και χωματουργικά μηχανήματα.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία και 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

«Ανάμεσα στις δασικές εκτάσεις υπάρχουν πολλοί οικισμοί που πρέπει να προστατευτούν, είναι μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς και αρκετά τα μέτωπα δυτικά του νησιού» τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, προσθέτοντας ότι οι άνεμοι και το ανάγλυφο δυσκολεύουν περαιτέρω το έργο της πυροσβεστικής.

«Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη» εκτίμησε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο πυροσβέστης Τάκης Πολίτης που βρίσκεται στην περιοχή. «Είναι πολλά τα μέτωπα, η σημερινή εικόνα είναι πολύ χειρότερη από τη χθεσινή» ανέφερε δε.

Στην καταγγελία ότι τα εναέρια μέσα καθυστέρησαν να επιχειρήσουν στην περιοχή του πύρινου μετώπου στα Κύθηρα, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος, προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, κινδύνευσαν σπίτια και άνθρωποι, καταγγέλλω δημόσια ότι αν είχαν σπεύσει τα εναέρια μέσα θα είχε λήξει το θέμα. Έρχονται δυο ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος» τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, πλωτά μέσα είναι σε επιφυλακή για σχέδιο εκκένωσης.

Ο μεγάλος… εχθρός του έργου κατάσβεσης είναι ο δυνατός αέρας. Ωστόσο, από απόψε αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι και αύριο να εξασθενήσουν, γεγονός που θα βοηθήσει στον περιορισμό της πυρκαγιάς.

newsit.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο