Σε κρίσιμη κατάσταση ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του και σύμφωνα με τους γιατρούς το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 35χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού, που νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.
Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του και σύμφωνα με τους γιατρούς το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο.
Ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημά του με ρεμούλκα προσφέρθηκε να τους μεταφέρει, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 35χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασής του, μεταφέρθηκε με σούπερ πούμα στο 251 ΓΝΑ.
Χτες το απόγευμα επισκέφθηκε τον 35χρονο στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο. Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα.
Από τους υπολοιπους τρεις πυροσβέστης ο ένας βγήκε αμέσως από το νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό, η οποία έχει κάψει αρκετή έκταση με αγροτικές καλλιέργειες και δάσος. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης την έχουν περιορίσει και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ενώ οι αξιωματικοί του Π.Σ. εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα την θέσουν υπό έλεγχο.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

naftemporiki.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο