Κάθειρξη σε Τριπολιτσιώτη που «άνοιγε» τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντί για 7 χρόνια κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο φούρναρης από την Τρίπολη που επί δύο μήνες, το 2015, άνοιγε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και έκλεβε.

Αν και πλέον έχει αποφυλακισθεί και χθες εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, χωρίς να παραστεί, αρνήθηκε το σύνολο των κλοπών. Μέσω δε του δικηγόρου του παραδέχθηκε μόνο μία κλοπή και μία απόπειρα.

Ήξερε
Τον Τριπολιτσιώτη «ποντικό» έπιασε ιδιοκτήτης λεωφορείου, ο οποίος, αφού είδε και απόειδε, παραφύλαξε επί 15 νύχτες μέσα στο λεωφορείο και τελικά τον έπιασε «στα πράσα».
Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015 είχαν καταγραφεί πολλές κλοπές σε σταθμευμένα λεωφορεία απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ. Είχε δε διαπιστωθεί ότι αυτός που έκανε τις κλοπές γνώριζε πώς να ανοίξει ένα λεωφορείο χωρίς να το παραβιάσει ή να σπάσει τζάμι. Οι κλοπές γίνονταν από τη 1.00 έως τις 4.00 τα ξημερώματα.
Βράδυ στις 5 Ιουνίου 2015 και έπειτα από 15 ημέρες που έμενε στο όχημά του, ιδιοκτήτης λεωφορείου είδε από τον καθρέπτη το φούρναρη να προσπαθεί να ανοίξει το πίσω λεωφορείο, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ μετά πήγε στο δικό του, το οποίο επίσης δεν μπόρεσε να ανοίξει. Ο ιδιοκτήτης τότε βγήκε από το λεωφορείο και μαζί με τον ιδιωτικό φύλακα του ΚΤΕΛ τον κυνήγησαν, ενώ ειδοποίησαν και την Αστυνομία.

Έκλεβε τα κέρματα
Τον συνέλαβαν στο προαύλιο του ναού του Αγ. Ιωάννη. Στο σημείο βρέθηκε και μια σακούλα από αυτές που χρησιμοποιούν οι επιβάτες όταν ζαλίζονται, η οποία ήταν γεμάτη κέρματα. Όπως αποδείχτηκε, είχε ανοίξει άλλο λεωφορείο εκείνο το βράδυ, από το οποίο, όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης, είχε πάρει περίπου 230 ευρώ.
Τότε, είχαν καταγραφεί κλοπές σε λεωφορεία με τον ίδιο τρόπο. Από άλλο είχε κλέψει 240 ευρώ, από άλλο 220 ευρώ, από τρίτο 450 ευρώ και από ένα επόμενο 600 ευρώ. Μάλιστα κάποια λεωφορεία τα είχε ανοίξει ακόμα και δύο φορές, ενώ το ίδιο είχε κάνει και με λεωφορεία στην Τρίπολη.

tharrosnews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο