Κρούσματα ψώρας και ηπατίτιδας σε μετανάστες που “ξέμειναν” στα κρατητήρια της Πάτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρούσματα ψώρας και ηπατίτιδας ανάμεσά τους – Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αχαΐας…

Στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της Αχαΐας παραμένουν εδώ και 12 μέρες οι 113 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εντοπιστεί σε άθλια κατάσταση κοντά στους Παξούς.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι του νομού, οι μετανάστες κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας, του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκφράζουν την ανησυχία τους και σε επιστολή τους προς τους αξιωματικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρουν:

«Οι εν λόγω μετανάστες εκτός του ότι είναι περισσότεροι από τη δυναμικότητα των κρατητηρίων, τα οποία δεν διαθέτουν και υποδομές για την προβλεπόμενη φύλαξή τους, παρατηρήθηκε το φαινόμενο όπως μας καταγγέλθηκε, πολλοί από αυτούς να πάσχουν από την μεταδοτική ασθένεια της ψώρας και της ηπατίτιδας».

«Μετά τα ανωτέρω αναμένουμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μεταναστών να μεταφερθεί σε προβλεπόμενες υποδομές, να τους χορηγηθεί ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα και να γίναι απολύμανση στους χώρους κράτησης που φιλοξενήθηκαν κατά εφαρμογή του ΠΔ 45/2008 “Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας”», καταλήγει η επιστολή.

thebest.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο