ΠΑΤΡΑ: Δράμα δίχως τέλος για τα τρία κορίτσια – Γιατί δεν μπορούν να υιοθετηθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη γέννησης και απαιτείται πρώτα να γίνει ονοματοδοσία και κατόπιν να προσδιοριστεί η ηλικία τους – Αναμένεται η εξέταση DNA για να εξακριβωθεί πως είναι όντως πατέρας τους ο 26χρονος

Δεν έχει τέλος το δράμα των τριών παιδιών από την Πάτρα, που εντοπίστηκαν να περιπλανώνται μόνα τους σε δρόμο της πόλης.

Ενώ οι αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά και ο πατέρας τους για να διαπιστωθεί αν όντως είναι βιολογικά δικά του, μιας και δεν ήταν παντρεμένοι με την μητέρα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα εγείρεται και απασχολεί τις αρχές που διαχειρίζονται την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η απόδοση στον πατέρα τους, με δεδομένη την απόφαση της μητέρας να μην έχει την επιμέλειά τους, φαίνεται ως μάλλον απίθανο ενδεχόμενο και η πιθανότερη εκδοχή είναι να οδηγηθούν σε κάποιο ίδρυμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν δυσκολίες αφού δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι προτού προχωρήσει οποιαδήποτε σχετική διαδικασία «υιοθεσίας» από κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό, θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία των παιδιών και να προσδιοριστεί η ηλικία τους για να δηλωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια με δικαστική απόφαση και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της εκουσίας αναμένεται να οριστεί το ίδρυμα όπου θα οδηγηθούν.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που με έγγραφό της προς τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Παναγιώτη Μεϊδάνη, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά.

thebest.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο