Μεροκάματο θανάτου για 47χρονη από το Κούμανι (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεροκάματο θανάτου για την σχολική καθαρίστρια Γεωργία Νικ. Παπαγιάννη 47 ετών από το Κούμανι που έχασε τη ζωή της σε μια στροφή του Αλισσού.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/5WLW_WLvoPI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ήταν σχολική καθαρίστρια στο νηπιαγωγείο των Τσουκαλεϊκων και μητέρα δύο παιδιών. Εργαζόταν για…μόλις 95 ευρώ το μήνα.

ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Το όχημα που επέβαινε η γυναίκα συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο ενός 23χρονου. Η κατάληξη ήταν η άτυχη 47χρονη να ανασυρθεί νεκρή από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και ο 23χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου σοβαρά τραυματίας. Το θανατηφόρο σημειώθηκε στην παλιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του Αλισσού (θέση Ταραντέλα) όπου ο δρόμος παρουσιάζει αλλεπάλληλες στροφές. Η γυναίκα κατευθυνόταν προς την Πάτρα και ο οδηγός του δεύτερου ΙΧ που ενεπλάκη στο τροχαίο προς Κάτω Αχαΐα.

ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ

Εκτιμήσεις της Τροχαίας για τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε το χθεσινό δυστύχημα δεν μπορούν να γίνουν. Μια πρώτη προσέγγιση είναι ότι κάποιος από τους οδηγούς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, δεδομένου ότι ο δρόμος δεν παρουσίαζε ολισθηρότητα, διότι εκείνη την ώρα δεν έβρεχε. Πρόκειται πάντως για σημείο όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΕΙΟ

Η γυναίκα κατευθυνόταν προς το νηπιαγωγείο προκειμένου να καθαρίσει, μιας και αναλαμβάνουν εργασία μετά το τέλος της σχολικής βάρδιας. Είχε προσληφθεί με σύμβαση ως σχολική καθαρίστρια και σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά της αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ο σύζυγός της είναι άνεργος και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Μιλώντας στην «Πατρίς» η Χριστίνα Διδάχου, πρόεδρος των Σχολικών Καθαριστριών, αναφέρει ότι:

«Γνώριζα τη γυναίκα. Ηταν αξιαγάπητη και πάλευε. Δυστυχώς, όμως, εργαζόταν για το πολύ 95 ευρώ τον μήνα, γιατί τόσος είναι πλέον ο μισθός μιας συμβασιούχου καθαρίστριας».

Ο χαμός της συγκλόνισε τον κλάδο των καθαριστριών στην Πάτρα και η είδηση του θανάτου της μεταδόθηκε γρήγορα μέσω τηλεφώνων. Ο συγκεκριμένος κλάδος, πάντως, έχει ζητήσει την οικονομική αναβάθμισή του, δεδομένου ότι τα… 95 ευρώ και ένα απλό ένσημο στο ΙΚΑ δεν επαρκούν για τις εργαζόμενες να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

patrisnews.gr/ patrastimes.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο