Συνελήφθησαν σαράντα (40) άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Συνελήφθησαν σαράντα (40) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πέντε (105) και έ γινε έλεγχος σε επτακόσια ενενήντα (790)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια εβδομήντα ένα (671) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα επτά (267) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση κλοπής σε οικία και μία περίπτωση απάτης στην Αργολίδα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής σε οικία στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, πιστόλι τύπου « REPLICA », λαθραία τσιγάρα κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.11.2016 έως και χθες (29.11.2016), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα (790) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια δεκαεπτά (617) ήταν ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα τρία (173) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εβδομήντα ένα (671) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πέντε (105) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα (40) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και για Τελωνειακό Κώδικα.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δέκα (10) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

  •  Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 29.7.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
  •  Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.11.2016, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 32χρονης αλλοδαπής, υπήκοος Βουλγαρίας, για απάτη.
  •  Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 2.9.2016 έως την 5.9.2016, στην Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα εννέα (259) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο (2) παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:

  •  ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -13- γραμμάριων και -56- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Αργολίδα.
  •  Μικροποσότητα ηρωίνης, -10- ναρκωτικά χάπια, μαχαίρι και σιδερογροθιά, στην Αρκαδία.
  •  Πιστόλι τύπου «REPLICA», σιδερογροθιά, αστυνομική ράβδος (γκλοπ), δύο (2) μαχαίρια, κάνη κυνηγετικού όπλου και δύο (2) κροτίδες, στην Λακωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο