Ο πρόεδρος των Πελοποννήσιων Νοτίου Αφρικής επισκέφθηκε την Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου των Πελοποννησιών Νοτίου Αφρικής Ευάγγελου Παπαθανασόπουλου (Angelo Poulos) και της συζύγου του, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από την Κανδύλα, είναι δεύτερης γενιάς ομογενής, όπως και η σύζυγός του, που έχει καταγωγή από του Στρίγκου.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα μετά την επίσκεψη του κ.Παπαθανασόπουλου:

Τους έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια. γιατί αν και δεύτερης γενιάς Αρκάδες προσπαθούν, να διατηρήσουν με κάθε τρόπο το ελληνικό στοιχείο στη Νότιο Αφρική.

Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν έχουν στο πλαίσιο των διαφόρων δραστηριοτήτων τους, δημιουργήσει σχολείο για να μαθαίνουν ελληνικά τα παιδιά και δίνουν και χρήματα για αυτό το σκοπό, ώστε να διατηρηθεί η Ελληνική Γλώσσα και παράδοση.

Ακόμα τους έδωσα ένα βιβλίο με φωτογραφίες της Αρκαδίας, τον καινούριο χάρτη της Πελοποννήσου, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν και σε έκθεση που θα γίνει του χρόνου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων του Συλλόγου.

Καταλήξαμε δε, να υπάρχει μία γενικότερη συνεργασία και να βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία για θέματα στα οποία μπορούμε να συνεισφέρουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο