Ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ Μεσσηνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 23 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ιπποδρομίες στο Πλατύ, αμέσως μετά τη λήξη της θρησκευτικής πανήγυρης στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Θα έχουν προηγηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.
Στις ιπποδρομίες, που θα διεξαχθούν με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, θα λάβουν μέρος ντόπια άλογα, μιγάδες και καθαρόαιμα ιπποδρόμου.

Θα απονεμηθούν στους νικητές κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και θα δοθούν χρηματικά βραβεία.

platyippo2

Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας θα γίνει από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Η διοργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων θα πραγματοποιηθούν από ειδική επιτροπή, που θα ορισθεί με απόφαση του Δημάρχου και με άδεια από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ιππόδρομος έχει ετοιμασθεί με μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ώστε να προπονούν τα άλογά τους καθημερινά, αποκλειστικά από 17.30 μέχρι 19.30.

platyippo3

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, Νικόλαο Νίκα, μέχρι τις 20 Απριλίου 2015 και ώρα 20.00, στο δημοτικό κτήριο Μάντζειο, όπου θα γίνει και η κλήρωση κατανομής των ίππων σε κούρσες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο