Η γυάλινη παραλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γυάλινη παραλία είναι μια παραλία στο κρατικό πάρκο του MacKerricher κοντά στο Fort Bragg στην Καλιφόρνια, το άφθονο γυαλί στη θάλασσα δημιουργήθηκε από την χρόνια απόθεση σκουπιδιών σε μια περιοχή της ακτογραμμής κοντά στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι Fort Bragg έριχναν τα οικιακά σκουπίδια τους πάνω από τους γκρεμούς στην παραλία, πετώντας γυαλία , οικιακές συσκευές, ακόμη και τα οχήματα. Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτό ως «χωματερές». Κατά καιρούς άναβαν φωτιές στα σκουπίδια για να μειώθεί ο όγκος του σωρού που είχε δημιουργηθεί.

glash beach

Το Διοικητικό Συμβουλίο Ελέγχου Υδατικών Πόρων της πολιτείας έκλεισε την περιοχή το 1967. Έγιναν προσπάθειες με διάφορα προγράμματα καθαρισμού όλα αυτά τα χρόνια για να διορθωθεί η ζημιά. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών τα κύματα που χτυπούσαν καθάρισαν την παραλία, σπάζοντας τα πάντα, αλλά το γυαλί και κάποια κεραμικά περέμειναν δημιουργώντας χρωματιστά κομμάτια που καλύπτουν την Glass Beach.

Το 1998, ο ιδιώτης ιδιοκτήτης του ακινήτου θεώρησε ότι η Glass Beach θα πρέπει να ανήκει στο δημόσιο, και άρχισε μια διαδικασία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τον καθαρισμό και την πώληση του ακινήτου προς το κράτος . Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, η πολιτεία αγόρασε το 38-στρεμμάτων ακίνητο και το ενσωμάτωσε  στο MacKerricher State Park , τον Οκτώβριο του 2002.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο