Ζωή στα όρια, περίεργα της φύσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ζώα έχουν κάποιες εκπληκτικές ικανότητες, από ένα σκαθάρι Ηρακλής που μπορεί να σηκώσει 80 φορές το βάρος του σε πλάσματα που μπορούν να επιβιώσουν για 10 χρόνια χωρίς νερό. Αυτά τα σούπερ πλάσματα που παρουσιάζονται σε μια έκθεση,«Life at the Limits: Amazing Species Gallery», στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη. Δείτε μερικά από τα highlights.

Black swallower

blacksh

 

Το Black swallower (Chiasmodon niger) ζει χιλιάδες πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, όπου ένα καλό γεύμα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Για να μη χάσει ούτε μία ευκαιρία, αυτό το ψάρι μπορεί να καταπίνει λεία 10 φορές το βάρος του χάρη στα σαγόνια του που μπορεί να τα ανοίξει διάπλατα και ένα πολύ επεκτάσιμο στομάχι!. (Credit:.. © AMNΗ / R. Mickens)

Hercules beetle

herculesbe

 

Το σκαθάρι Ηρακλής (Dynastes Hercules). Τα αρσενικά χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εξαρτήματα τους για να πολέμούν άλλα αρσενικά και για το φλερτάρισμα των θηλυκών. Αυτά τα σκαθάρια μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 80 φορές το βάρος τους.(Credit:.. © AMNΗ / R. Mickens)

 

Bowerbird

bowerbird

 

Όταν τα αρσενικά bowerbird (Ptilonorhynchus violaceus) είναι έτοιμα να ζευγαρώσουν, χτίζουν μια περίτεχνη φωλιά – σαν κιόσκι, που τη διακοσμούν με  λουλούδια, κοχύλια, φτερά, και άλλα εντυπωσιακά στολίδια για να προσελκύσουν τα θηλυκά.(Credit:.. © AMNΗ / R. Mickens)

 

Axolotl

Axolotl

 

Αυτή η ασυνήθιστη σαλαμάνδρα (Ambystoma mexicanus) ζει ολόκληρη τη ζωή της κάτω από το νερό και διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της νεότητας του, όπως εξωτερικά βράγχια του και τα χωρίς βλέφαρα μάτια. Έχει επίσης την ικανότητα να αναγεννηθούν τα άκρα του επανειλημμένα και μπορούν να αναγεννηθούν ακόμα και όταν συνθλίβεται ο νωτιαίος μυελός. (Credit: © AMNΗ / D Finnin..)

 

Mimic octopus (γραφική απεικόνιση)

mimic

 

Το χταπόδι μίμος (Thaumoctopus mimicus) μπορεί να μιμηθεί μια σειρά από δηλητηριώδη πλάσματα, συμπεριλαμβανομένου του πλατύψαρου, ένα λιονταρόψαρο, και ένα θαλάσσιο φίδι, για να τρομάξει τους θηρευτές του. Για να μιμίται τα ζώα αυτά, το δέρμα αυτού του χταποδιού δημιουργεί χρώματα και μοτίβα όπως μια οθόνη βίντεο, και το σώμα χωρίς κόκαλα παίρνει μια ποικιλία σχημάτων. Το είδος αυτό είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί που ήταν άγνωστο μέχρι το 1998. (Credit: © AMNΗ / 5W Infographics / Ρ Velasco..)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο